DubăsariEst-CurierSocial

Elevi din r. Dubăsari, informați despre fenomenul bullyng-ului și comportamentul non-agresiv

Bullying-ul este una dintre cele mai complexe forme de comportament agresiv. Nedepistat la timp, bullying-ul poate lăsa traume și repercusiuni ireversibile asupra adaptabilității copilului în societate.
Acesta de cele mai multe ori i-a amploare anume la școală sau în stradă și rănește, în medie, 4 din 10 copii.
Biroul de probațiune Dubăsari a organizat activități de informare cu genericul ,,Stop BULLYING!’’ pe teritoriul taberei de odihnă pentru copii „Prietenia” din s. Coșnița, r. Dubăsari, unde au fost implicați copii între vârstele 12-16 ani. Activități similare au avut loc și în Liceul Teoretic Holercani, r. Dubăsari, cu elevii clasei a VII-a. În ambele cazuri, tinerii au avut parte de o experiență educativă de folos.
BP Dubăsari a avut scopul de a organiza o activitate constructivă și educativă, implicându-i în analiza unor studii de caz și expunerea lor pe baza unor filmulețe privind această formă de violență, în urma cărora au rămas cu ideea că schimbarea începe cu fiecare dintre noi și toți avem puterea de a lăsa ceva frumos în urma noastră.
În cele din urmă, tinerilor li s-a adus la cunoștință care sunt formele bullying-ului și ce presupune acest fenomen, steriotipuri, măsurile de protecţie, cum cunoaștem când cineva este victima bullying-ului, ce riscă agresorii sau provocatorii acestui fenomen, cât de gravă poate fi această formă a violenței și unde se pot adresa atunci când sunt victime sau martori.
Totodată, tinerii au fost informați despre organizarea și funcționarea organelor de probațiune.

,,Buna creștere a tinerilor este garanția cea mai sigură a fericirii unui stat!”, spunea Axel Oxenstierna, om politic suedez, care a activat în secolul XVII.

Irina Bîtlan, consilieră superioară de probațiune, Biroul de Probațiune Dubăsari

Sursa foto: BP Dubăsari

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button