EducaţieEst-Curier

Candidații din Criuleni și Dubăsari vor fi invitați la Chișinău, pentru sesiunea suplimentară de BAC

Sesiunea suplimentară în cadrul examenului național de bacalaureat va avea loc în perioada 15-19 iulie, în conformitate cu Programul de desfășurare a sesiunii de examene 2024.

La sesiunea suplimentară s-au înscris circa 3288 de candidați, care vor susține probele de examen în 14 Centre de Bacalaureat, instituite în acest sens.

Elevii din r-le Criuleni și Dubăsari vor susține examenele restante în cadrul Liceului Teoretic „Natalia Gheorghiu” din or. Chișinău, la care sunt înscriși 275 de candidați. Din r. Dubăsari pentru sesiunea suplimentară, s-au înscris 25 de elevi, care au cel puțin o restanță la una dintre disciplinele de BAC, și 18 candidați din r. Criuleni.

Probele de examen vor începe la ora 10:00 și se vor desfășura conform următorului orar:

15 iulie 2024 – Limba și literatura română (alolingvi);
16 iulie 2024 – Limba de instruire;
17 iulie 2024 – Limba străină;
18 iulie 2024 – Disciplina de profil;
19 iulie 2024 – Disciplina la solicitare.

Testele de examen vor fi verificate în perioada 15-23 iulie, iar rezultatele vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat la 24 iulie curent. Candidații la examenul de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 24-25 iulie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 29 iulie 2024, comunică Ministerul Educației și Cercetării.

Lista Centrelor de Bacalaureat și candidații arondați la ele:

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button