CriuleniIncidente

Au venit să serbeze o zi de naștere, dar au asistat la o dublă tragedie

În seara zilei de 9 iulie, 2022, doi bărbați tineri au intrat în apa Nistrului de pe plaja de la Onițcani și nu au mai putut fi salvați.

Potrivit informației puse la dispoziție de către Inspectoratul de Poliție Criuleni, sesizarea depsre persoanele naufragiate a fost înregistrată pe la ora 20.40. În cadrul examinării circumstanțelor cazului s-a stabilit că la data de 09.07.2022, în jurul orelor 15:30, un grup din șase persoane, originare din raioanele Fălești și Șoldănești, au venit pe malul Nistrului la Onițcani pentru a serba ziua de naștere a unei femei din grup.

În jurul orelor 20:30, minorul U.I. în vârstă de 17 ani, parte din grup, însoțit de o rudă a sa, au mers să se scalde. La un moment dat femeia a strigat după ajutor, văzând că tânărul se îneacă. În ajutor i-au sărit alți doi bărbați din grup, B. A. și C.R. Unul din ei – C.R., 36 de ani, fiind și unchiul tânărului, s-a scufundat și nu a mai revenit la suprafață. Cel de-al treilea a reușit să recupereze corpul bărbatului în vârstă de 36 de ani, dar acesta nu mai prezenta semne de viață. Cadavrul minorului a fost găsit mai târziu, după ce la apelul la 112 la fața locului au sosit patru angajați ai IGSU din Unitatea de Salvatori și Pompieri a or. Vadul lui Vodă și Salvatorii din Direcția regională de salvare nr.1 Chișinău, se arată în comunicatul poliției.

Intervenția IGSU la Onițcani. Sursa foto: Facebook//IGSU MAI

Din spusele membrilor grupului, aceștia s-au mai odihnit și anterior pe malul Nistrului în preajma s. Onițcani.

De la începutul acetui an, în r. Criuleni s-au înregistrat 5 cazuri de înec, și toți cinci erau locuitori ai altor raioane.

Sursa foto: Facebook//IGSU MAI

După cum ne-a informat Alina Ciornîi, inspectoare în Secția Securitate Publică a IP Criuleni, actualmente colegii săi desfășoară o campanie de prevenire a înecurilor în bazinele acvatice. Polițiștii desfășoară întruniri informative cu copiii cazați în tabere, se deplasează pe la locurile de agrement și îi atenționează pe cetățenii aflați la odihnă cum să se comporte dacă nimeresc în situații dificile la scăldat.

Principalele reguli țin de evitarea scăldatului în locuri necunoscute, alegerea unei plaje amenajate unde sunt și salvatori la datorie, evitarea scăldatului în stare de ebrietate, evitarea scăldatului departe de mal sau în locuri unde sunt curenți iuți de apă. Utilizarea saltelelor gonflabile sau cauciucurilor în largul apei, la fel, prezintă pericol de înec.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului, și-au piedut viața în bazinele acvatice din Republica Moldova 37 de persoane, inclusiv 5 minori.

Fiți atenți când și unde alegeți să vă scăldați! O decizie corectă luată la timp vă poate salva viața!

S. Cernov

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button