Incidente

800 mii lei din două sacoșe negre nu vor ajunge la destinatari

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI au anunțat reținerea unei funcționare a primăriei Orheiului și unui curier de bani, după o captură totală de peste 800.000 lei, în seara de vineri (video).

„Sacoșă neagră cu peste 600.000 lei în plicuri”

Urmare a informațiilor operative potrivit căreia membrii unui partid ar fi urmat să repartizeze sume mari de bani, de proveniență dubioasă procurorii însoțiți de  angajații ”Fulger” au intrat în biroul specialistei principale în construcții din primăria Orhei. În urma perchezițiilor în safeul din birou a fost găsită o sacoșă neagră cu peste 600.000 lei în plicuri (cu a câte 20.000 lei-50.000 lei/plic). Totodată, dintr-unul din dulapurile biroului au fost ridicate și liste cu simpatizanți ai unui actual și ai unui fost partid, precum și înscrisuri de ciornă și telefonul funcționarei, care vor fi supuse cercetărilor, se anunță în comunicatul PCCOCS

„Cetățean al Rusiei – curier financiar al unui partid din Moldova”

În seara aceleiași zile, a fost reținut și un curier, care conducerea o mașină de lux, în Strășeni, pe traseul din proximitatea satului Pănășești, care a fost oprită de inspectorii INSP. Din portbagajul mașinii, lângă roata de rezervă, oamenii legii au ridicat o altă sacoșă neagră, care conținea peste 180.000 lei și 200 euro în plicuri. De asemenea, oamenii legii au ridicat din mașină un calculator portabil, un telefon mobil, cartele bancare și pașaportul emis de autoritățile din Rusia al bărbatului originar din autonomia Găgăuză, domiciliat în Chișinău.

Urmare a reținerii acestora și cercetării probelor acumulate, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) urmează să solicite aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile, în privința ambilor învinuiți de implicare în activitate criminală organizată.

sursa PCCOCS

Investigațiile continuă, timp în care cei doi cu vârste de peste 30 de ani, beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button