Politic

529 de voturi pentru Republica Moldova și Ucraina, acum, în Parlamentul European

Cea mai frumoasă apreciere pentru Republica Moldova de Ziua Suveranității!

În Parlamentul European nu mai există opoziție care ar pune la îndoială acordarea stututului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, declară Siegfried Mureșan  pe o rețea de socializare.
”DA! 529 voturi pentru Republica Moldova și Ucraina acum în Parlamentul European.
Tocmai am votat cu foarte mare majoritate Rezoluția Parlamentului în care cerem acordarea statutului de candidate pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană.
Rezultatul votului arată că în Parlamentul European nu mai există opoziție la Republica Moldova.
Susținere totală.”
E o zi cu dublă semnificație pentru noi. La 23 iunie 1990 a fost votată declarația de Suveranitate a Republicii Moldova.  În acești ani din partea fratelui declarat ”mai mare”, am avut doar avertismente,  un război, câteva monumente reparate și cerere de obediență. Investițiile majore în infrastructură, edificii, instituții de învățământ le-au făcut România, SUA  și UE.
Azi ,23 iunie 2022, pentru  noi se deschide o nouă cale. Nu vor începe brusc a curge râuri de lapte cu maluri de miere pe această palmă de pământ, dar măcar vor apărea drumuri mai bune. Vom avea de muncit mult ca să trăim și în Republica Moldova ca în lumea civilizată, unde și-au aflat rostul conaționalii, etichetați cu apelativul ”diasporă”.  Doar de nu am deraia de la traseu…

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button