CriuleniDubăsariSocial

36 de proiecte, selectate spre finanțare în 2022 în Zona de Securitate

Guvernul a aprobat, la 22 iunie 2022, Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2022, care prevede finanțarea a 36 proiecte de dezvoltare în perimetrul Zonei de Securitate, cu un buget total de 15 mln de lei.

Lista proiectelor ce urmează a fi finanțate a fost aprobată în conformitate cu criteriile de eligibilitate stabilite de către Comisia de selectare. În anul curent, conform priorităților declarate la etapa lansării competiției proiectelor, au fost selectate și vor fi implementate 22 de proiecte de dezvoltare și de modernizare a instituțiilor din sistemul educațional, 11 proiecte de reparație și dotare a edificiilor administrative, instituțiilor de cultură, sport și medico-sanitare, 2 proiecte de amenajare a zonelor de agrement și altor spații publice, precum și un proiect de acordare a suportului financiar pentru asigurarea
activității delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control.
7 mln 720 mi lei prevăzuți în Program sunt destinate renovării edificiilor din 12 comunități din raioanele Criuleni și Dubăsari după cum urmează:
Cocieri: 280 mii lei pentru dotarea cu calculatoare și cu table interactive vor fi alocați Liceului Teoretic „Vlad Ioviță”; 240 mii lei pentru procurarea și instalarea sistemului de pompare și automatizare a apei din sonda arteziană;
Primăria Onițcani – cu 300 mii lei urmează să facă lucrări de reparație a sistemului de încălzire a  Grădiniței-creșă de copii „Andrieș”;
Doroțcaia: 150 mii de lei sunt prevăzuți în program pentru reparația sistemului de canalizare de la blocul alimentar din incinta Grădiniței de copii „Scufița Roșie” și 1150 mii lei pentru reparația sălii de sport la Liceul Teoretic din satul Doroțcaia, raionul Dubăsari;
Roghi: 200 mii lei pentru dotarea Gimnaziului Roghi cu sistem autonom de semnalizare și înștiințare a incendiilor.
Oxentea: 120 mii pentru procurarea de calculatoare, mobilier și echipament educațional la Biblioteca publică;
Molovata: 120 mii pentru mobilier, cărți și calculatoare destinate Bibliotecii pentru copii. 
Liceul „Mihai Eminescu” din Dubăsari și Gimnaziile din satele Corjova și Roghi, raionul Dubăsari vor primi câte un ajutor material unic în valoare de 100 mii lei, iar renovarea cazangeriei de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, orașul Dubăsari presupune o susținere în valoare de 370 mii lei.
Coșnița: 400 mii lei pentru repararea sălilor de studii de la Școala de arte; 640 mii lei pentru renovarea și amenajarea sălii de festivități din cadrul Liceului Teoretic “Ion Creangă”.
Pârâta: Reconstrucția acoperișului șarpant al blocului A de la grădinița de copii „Viorica” din satul Pârâta, raionul Dubăsari cu un deviz de cheltuieli de 690 mii lei.
Răculești: 600 mii lei pentru renovarea acoperișului grădiniței „Izvoraș”.
Criuleni: 700 mii lei pentru procurarea utilajului radiologic digital pentru Instituția Medico-Sanitară Publică ”Centrul de Sănătate Criuleni”;
Molovata Nouă: 360 mii lei pentru reparația acoperișului la Muzeul de Istorie și Etnografie din localitate.
Corjova, Dubăsari: 300 mii lei pentru reparația Muzeului istoric și amenajarea parcului pentru locuitorii satului Corjova, raionul Dubăsari.
Holercani: 800 mii lei pentru renovarea sectorului de poliție nr. 1 (Holercani) al Inspectoratului de Poliție Dubăsari.
Autoritățile administrației publice centrale și locale, beneficiare ale Programului, au obligația de a valorifica resursele financiare conform destinației, până la sfârșitul trimestrului IV 2022, urmând să prezinte Cancelariei de Stat (Biroul politici de reintegrare) raportul privind utilizarea alocațiilor.

E. Chiriac

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button