Social

Unii speră la roade bogate, alții – măcar să-și răscumpere investiția

În toi febra fitidominatorilor. Cetățenii care au în sânge chemarea pământului au început procurarea plantelor pentru grădini, balcoane. În pofida crizei energetice au de unde alege și prețurile sunt moderate, raportate la cheltuielile suportate de producători.

O doamnă din Dubăsarii Vechi, care pe lângă răsaduri a scos la piață și decorațiuni pentru curte, spunea că a pierdut sau a câștigat va vedea când va termina de vândut plantulele, dar acum poate declara doar că ”până le-a văzut bune de pus în grădină am muncit mult.”

La fel a investit timp și resurse tânărul de la Coșnița care bucură lumea cu petunii colorate.

Agronomul Vasile Bezede de la Slobozia Dușca, spune că din luna februarie lucrează în seră ca să scoată la piață acum un sortiment bogat de flori. A lucrat ani buni în gospodăria didactică și experiența acumulată  o transpune în domeniul floriculturii. ”Anii s-au adunat, că la vară fac 70  și tot zic de vreo câțiva ani, să renunț, că mai dau de știre și genunchii, dar cum se simte primăvara… iar mă apuc de lucru”.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button