14 zile edificatoare de suflet

 Impresiile din vacanţa 2016  vor domina inimile a 40 de copii din Hruşova mult timp, pentru că au avut parte de un cireşar deosebit.

ркгы5

 

Tabăra de vară organizată de parohia locală în colaborare cu BP Hrusova în parteneriat cu APL, Centrul de zi “Incredere” le-a oferit un program intens.  Lilia Baran şefa bibliotecii publice Hruşova spune că  beneficiarii au avut patru sfetnici în această perioadă: Lectura, Credinţa , Cunoaşterea şi Creaţia.  Astfel  s-au distrat la Parcul de distracţie “Sky-Land”, au descoperit freamătul pădurii,  împreună cu  cei mai activi  şi mai bravi cititori au fost în excursie la complexulul turistic”Orheiul Vechi” si la Mănăstirea Curchi. Şi-au testat abilităţile culinare în cadrul Clubului “Tânarul Brutar”, reuşind să coacă două pizze variate dupa aspect şi gust, şi o prajitură din biscuiţi şi cremă delicioasă.

Preotul Rustic Grecu spune că au desenat copiii şi biserica din sat întrun concurs de desene, au discutat pe marginea subiectelor biblice. A  avut şi parohul emoţii frumoase în aceste zile. După cum recunoaşte chiar el, uneori învăţa de la copii ce înseamnă sfânta simplitate şi blândețea.

1кгыn

Larisa Sologub, directoarea centrului “Încredere”, la fel îşi consideră scopul atins – copiii au avut parte de distracţii atât pe terenul de joc, câţ şi în localitate, călătorii. Preotul i-a alintat cu dulciuri, îngheţată, le-a pus la dispoziţie transport, a complementat meniul pe care l-a oferit centrul “Încredere”.  Timpul rezervat taberei de vară a zburat repede, lăsând organizatorilor idei pentru a Y-a ediţie şi speranţa că vor avea ajutorul Domnului în realizarea lor.

E. Alexei

În imagini. Secvente de la tabara de vară din Hruşova

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *