Zeci de gospodării inundate în Leova şi Hînceşti au fost ajutate de poliţişti

În seara zilei de 3 iunie, curent, poliţiştii din Leova s-au mobilizat pentru a da o mână de ajutor familiilor, care au avut de suferit în urma precipitaţiilor abundente în localitatea Iargara.  Înarmaţi cu găleţi, lopeţi aceștea au ajutat senistrații să scoată apa şi noroiul din casele și beciurile  celor 24 de gospodării, care au avut de suferit în mod special. Zeci de angajați ai Inspectoratului de poliție s-au implicat activ şi la fortificarea barajului pentru a nu admite surparea dambei iazului.

Amintim că numai cu trei zile înaite poliţiştii inspectoratelor de poliţie din Leova şi Hînceşti au luptat, alături de salvatori şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, împotriva şuvoaiele de apă, care au spart digul din preajmă, punând astfel în pericol viața și bunurile cetățenilor.

Pe lîngă cuvintele de încurajare, în Hînceşti, poliţiştii, au adus, de asemena, haine şi produse alimentare de primă necesitate.În continuare, poliţiştii din inspectoratele menţionate s-au mobilizat împreună cu structurile de forţă desconcentrate din regiune, pentru a evalua riscurile şi a decide asupra măsurilor operative, ce se impun în vederea prevenirii tragediilor, care ar putea surveni în rezultatul inundaţiilor.

Poliţia reiterează sprijinul său în situaţii de urgenţă şi va interveni prompt la toate apelurile cetăţenilor care au avut de suferit în urma inundaţiilor.

4 iunie 2016

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *