Veteranii joacă fotbal pe zăpadă

La Ratuș, ca pretutindeni în țară, spre bucuria agricultorilor, a nins frumos.Veteranii Clubului de Fotbal «Izvoraș-67», Drăsliceni, au luat formele sportive, mingile, plasele de fotbal și au mers la Complexul sportiv «Izvoraș» din Ratuș pentru a juca un meci amical.

DSC_0361 (2)

La stadionul înzăpezit au venit mai mulți dintre acei, care în anii de tinerețe au apărat culorile cunoscutei echipe sătești «Izvoraș-67», Drăsliceni, care a evoluat pe timpuri în Diviziile «A» și «B» a Campionatului Republicii Moldova de fotbal. Trec anii ca apa din izvor, dar foștii fotbaliști, care au ridicat faima satelor Drăsliceni, Ratuș, Măgdăcești, au păstrat o tradiție frumoasă: în fiecare duminică și în ajun de sărbători mari se adună la stadionul din Ratuș pentru a juca fotbal. Duminică, 6 ianuarie, în ajun de Crăciun, veteranii fotbalului rural sau adunat tradițional la Complexul sportiv «Izvoraș» pentru a mai pune piciorul pe minge. Bărbații, unii trecuți de vârsta  de 60 ani, alții mai tineri, sau împărțit în două grupe. În una au intrat cunoscuții de toți în regiunea Drăsliceni-Măgdăcești veteranii fotbalului Constantin Spînu, Vasile Dabija, Gheorghe Guzun, Vasile Spînu, Ion Onica,Vasile Ursu, Victor Spînu, Gheorghe Soltan, Grigore Efros, Mihai Dreglea. În cealaltă echipă sau adunat Roman Onica, Nicolae Spînu, Vasile Soltan, Vladimir Ursu, Victor Dabija, Boris Soltan, Marin Ursu.

A răsunat fluerul arbitrului și jocul de fotbal a pornit. Balonul gonit de veterani era aruncat ba într-o jumătate a terenului înzăpezit, ba în alta. Portarul echipei fotbaliștilor mai vârstnici Vasile Spînu, din când în când îi atenționa pe fundașii Constantin Spînu și Vasile Dabija să fie mai prudenți în apărare și să nu permită atacanților echipei adverse să șuteze în poartă. Desigur, se mai comiteau și unele greșeli, după care balonul zbura în plasa porților. Să vedeți ce emoții aveau veteranii, după care marcau golurile! Unii din ei se supărau, alții mai glumeau: «Hai mă, nu te mai enerva atâta, ce ai de pierdut vaca din ocol?».

Cele două reprize a câte 40 de minute s-au scurs repede. Goluri în ambele porți au fost marcate multe. «Da care e scorul final?», – întrebase cineva. «Nu are împortanță, noi am venit să jucăm doar un meci amical», – urmase replica altuia. Veteranii au mers și la aparatele de fitnes, unde puțin sau mai relaxat. Apoi, cu toții, nițel obosiți, dar veseli și bucuroș de prospețimea zăpezii, s-au așezat la o masă unde și-au mai amintit de frumoasele tradiții de Crăciun a moldovenilor. «Băieți, ne mai întâlnim de Sfântul Vasile!», – a aruncat cineva o replică. «Noroc, fraților! La mulți ani!», – a ridicat cineva sus paharul.

Valeriu TURTA

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *