Un meci amical de fotbal la Orhei

Un meci amical de fotbal foarte încordat între echipele-campioane «Lupoaica», Orhei și «Nistru», Boșcana, din raionul Criuleni, s-a jucat duminica trecută, 27 noiembrie, pe stadionul Complexului Sportiv Raional din Orhei.

dsc_4713

Echipele «Nistru», Boșcana și «Lupoaica», Orhei, înainte de meciul amical de pe stadionul Complexului Sportiv Raional din Orhei.

După cum a declarat pentru Est-Curier antrenorul echipei «Nistru», Nicolae Moroga, conducătorii ambelor formații-campioane raionale s-au înțeles preventiv să joace un meci amical la finele sezonului fotbalistic al anului 2016. Echipa «Nistru» a sosit la Orhei, susținută de un grup de amatori ai fotbalului din Boșcana, veterani ai formației locale. Pe tribunele stadionului din Orhei s-au adunat și suporterii echipei «Lupoaica».

După salutarea tradițională a fotbaliștilor în centrul terenului de fotbal, arbitrul Ion Taran a fluierat începutul competiției. Din primele minute fotbaliștii din Orhei, după o greșală a fundașilor echipei «Nistru», reușesc să pătrundă în careul adversarilor și deschid scorul – 1:0. Băieții din Boșcana încearcă să bată și ei un gol, însă jucătorii în maiouri albastre comit multe greșeli, fiind deposedați de balon. Cei din Orhei se descurcă mai bine și la finele reprizei mai bat un gol – 2:0.

În repriza a doua fotbaliștii echipei «Nistru» joacă mai disciplinat, tot mai des amenințând cu șuturi puternice spre poartă. Urmează o centrare în careul mic și unul din apărătorii formației «Lupoaica» oprește balonul cu mânile. Așa nu se poate! Penalty! Jucătorul echipei-oaspete Sergei Ivanov lovește précis – 1:2. Fotbaliștii din Boșcana continuă să atace porțile adversarilor și la un moment mai bat un gol – 2:2. S-a evidențiat Cristian Crăciun. Meciul continuă, fotbaliștii ambelor echipe joacă tot mai dur. Arbitrul îi avertizează pe cei ce încalcă regulile fotbalului cu cartonașe galbene și roșii, eliminându-i pe unii de pe teren. Spre finele meciului fotbaliștii din Orhei tot mai des șutează spre poarta apărată de Marcel Moscul. La un moment balonul lovește transversala porții! Ce ocazie de a schimba scorul. Și totuși cei din echipa orheiană reușesc să mai bată un gol – 3:2. A răsunat fluerul arbitrului, care a constatat victoria echipei-gazde.

După ce s-a încheiat meciul Mihai Zara, secretarul Asociației Raionale de Fotbal, Orhei, i-a înmânat antrenorului echipei «Nistru», Boșcana Nicolae Moroga o Diplomă de Onoare, dorindu-i noi succese în domeniul sportului.

Nicolae Moroga, antrenorul echipei «Nistru», Boșcana: «A fost un meci amical destul de încordat. Nu contează scorul. Băieții noștri au avut vre-o 3-4 ocazii de a marca, însă în ultimele momente se grăbeau și greșeau. Noi trebue să analizăm greșelile comise pentru a nu le repeta în meciul «Supercupa ARF Criuleni» cu adversarii noștri – echipa «Real Succes» din Hârtopul Mare.».

Valeriu TURTA

Foto de autor

 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *