REFORMELE EUROPENE, DEZVOLTAREA DURABILĂ ȘI DEMOCRAȚIA LOCALĂ VOR FI PROMOVATE DE ONG-URI ȘI MASS-MEDIA REGIONALE

Comunicat de presă

Asociația Presei Independente (API) lansează proiectul „Societatea civilă şi media regionale în sprijinul reformelor europene, dezvoltării durabile și participării cetățenilor la consolidarea democrației locale”. Acesta va fi implementat în perioada octombrie 2019 – septembrie 2021 și își propune să ofere susținere financiară, instruire şi consultanță profesionalăorganizațiilorsocietății civile şi mass-media regionale pentru promovarea valorilor europene în regiuni.

banner1

Activitățile vor fi realizatede API în următorii doi ani, în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” finanțat de Uniunea Europeană (UE) și implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

La prima etapă de realizare a proiectului, API în parteneriat cu GIZ va selecta 15 parteneri locali,organizații ale societății civile sau parteneriate dintre ONG-uri și instituițiimass-media din diferite regiuni ale țării, care vor beneficia deprograme de instruire și servicii de consultanță din partea celor mai buni experți din Moldova. Ulterior, partenerii vor beneficia și de subgranturi de până la 15.000 Euro pentru producerea și diseminarea materialelor promoționale la tema asistenței europene pentru dezvoltarea durabilă.

Programele de instruire şi consultanță vor acoperi subiecte precum: producerea de conținut media inovativ, strategii de comunicare, organizarea de evenimente publice și instrumente de advocacy. Astfel, partenerii locali vor avea posibilitatea să-și dezvolte abilitățile de a produce conținut media profesionist, caresă promoveze valorile Uniunii Europene și suportul UE în dezvoltarea durabilă a regiunilor Moldovei. De asemenea, partenerii proiectului vor participa la sesiuni de instruire privindorganizarea dezbaterilor publice pentru a discuta cu cetățenii despre asistența UE pentru dezvoltarea regională, calitatea serviciilor publice în localitățile lor şi participarea în procesul decizional.

În anul doi al proiectului, API va desfășura o amplăcampanie de informare și sensibilizare a publicului privindvalorile europene și sprijinul oferit de UE pentru modernizarea Republicii Moldova.

*********

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de către Uniunea Europeană șieste implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *