Răpus de curenți la numai câțiva pași de la mal

Un copil de șapte ani din s. Pîrîta, raionul Dubăsari, s-a înecat în râul Nistru, secerat de curenții rapizi și reci. Copilul a intrat în apă nici până la brâu.

nistrule

S-a întâmplat după ce toată ziua, împreună cu ceilalți doi frați, au păscut vacile, iar spre seară au decis să se scalde puțin. Ulterior, corpul neînsuflețit a fost găsit la 200 m de la locul înecului.

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de servicile situații excepționale, de la începutul anului curent în bazinele de apă și râurile republicii s-au înecat 24 persoane, dintre care doi minori. Aceleași surse bat alarma, atenționând asupra faptului că, odată cu începerea sezonului cald, foarte multă lume este tentată să se scalde în apele râului Nistrului, inclusiv, în locurile interzise, punând astfel în pericol viața lor, dar și a persoanelor apropiate. Recomandările ce țin de scăldatul  doar în locuri special amenajate şi autorizate rămân actuale; copiii NU trebuie sub nici o formă lăsaţi nesupravegheaţi în apă; NU intrați în apă după ce ați consumat alcool; NU este recomandat scăldatul în apa rece, având corpul înfierbântat de soare, nici salturile de pe platforme, poduri sau alte construcţii.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *