Pregătirile pentru odihna de vară a copiilor – pe ultima sută de metri

Lunea trecută Comisia raională pentru organizarea odihnei și întremării sănătății copiilor din r. Dubăsari a efectuat ultima evaluare a pregătirii taberelor și a semnat actul final ce le dă dreptul să activeze în vacanţa mare din 2018. Astfel, membrii comisiei s-au asigurat că sezonul estival se va desfășura la cel mai înalt nivel.

Între timp a fost organizată şi licitaţia publică pentru achiziţionarea biletelor. Potrivit informației furnizate de Maria Jimbei, vice președintele raionului Dubăsari, tot dumneaei şi preşedintele comisiei pentru achiziţia foilor, în acest an din bugetul raionului pentru odihna de vară a copiilor au fost alocați 688 mii lei. Doi dintre cei trei ofertanți – “La Popas” şi “Prietenia” au indicat prețuri similare pentru un bilet – 1590 lei, solicitând 220 şi, respectiv, 300 bilete. Administratorii de la “Nistru” au stabilit un preţ mai mic – 1500 lei, solicitând doar 100 bilete, cererea lor fiind satisfăcută integral. Organizatorii licitaţiei au tăiat niţel din cererile celorlaţi doi solicitanţi, oferind 205 bilete pentru tabăra “La popas” şi 286 – pentru “Prietenia”.  Ţinând cont de faptul că respectivele tabere pot găzdui un număr mult mai mare de copii, administratorii acestora urmează să completeze  locurile libere participând la licitaţii organizate în alte raioane ale republicii.

Vă amintim că pentru o tură  de 10 zile petrecută la una din taberele situate pe teritoriul raionului Dubăsari, părinţii vor scoate din buzunare 25 la sută din costul biletelor. Şi doar un număr restrâns de copii, în special, cei care provin din familii socialmente vulnerabile, vor primi bilete în taberele de odihnă gratuit.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *