Completează istoria satului și după moarte

În cadrul recentei adunări a sătului, doroțcănenii au decis să se implice la eternizarea memoriei consăteanului care, grație funcției pe care o deținea în perioada 1959- 1981, a contribuit la construcția principalelor edificii în localitate. E vorba de veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei şi veteranul muncii, fostul preşedinte al kolhozului „Chirov” și primul director al „Muzeul Gloriei de luptă şi Muncă”, din sat Terentii Evstratiev.

Dorotcaia

Primarul Valeriu Berzan, invocând contribuția acestei personalități în viața economică și socială a localității, inclusiv, la construcția actualei Case de cultură, Memorialului militar, a propus instalarea unui bust din bronz în memoria lui Terentii Evstratev și acordarea numelui lui străzii ce unește oficiul poștal cu traseul raional. Conform estimărilor preventive, bustul din bronz ar costa cca 80 mii de lei. Sătenii prezenți la adunarea generală și-au exprimat prin vot unanim disponibilitatea de a contribui cu câte 50 lei per gospodărie la crearea lui, partea leului revenind agenților economici din teritoriu. Președintele raionului Dubăsari, ex-primar de Doroțcaia, a anunțat și despre suportul logistic ce poate fi acordat în acest context de Consiliul raional Dubăsari, prin intermediul Direcţiei construcţii, gospodărie comunală şi dezvoltarea teritoriului.

Astfel Terentii Evstratiev ar putea completa încă o filă a istoriei, devenind primul președinte de kolhoz, onorat cu un bust în mileniul III, la aproape 20 de ani după deces.

E. Alexei

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *