Est-CurierInternațional

Racheta căzută peste Pșevoduv ar fi fost lansată de sistemul de apărare ucrainean

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, și secretarul general al Alianței Nordatlantice, Jens Stoltenberg, au declarat azi că racheta căzută marți după amiază pe teritoriul Poloniei, la 5 km de granița cu Ucraina, ar fi fost lansată de către sistemele de apărare antiaeriană a Ucrainei.

Explozia a cauzat moartea a doi bărbați, care se presupune că ar fi agricultori și tocmai cântăreau o remorcă cu porumb în preajma unui siloz de păstrare a grânelor. 

Președintele Vladimir Zelensky nu este de acord cu afirmațiile celor doi oficiali și cere acces pentru serviciile ucrainene de investigații la locul căderii. Președintele ucrainean afirmă că are dovezi despre ”urma rusească” a acestei rachete, pe care nu poate să nu le ia în considerație. Zelensky insistă ca partenerii să-i prezinte exhaustiv informația în temeiul căreia a fost posibilă această consluzie definitivă, că racheta ar fi lansată de sistemul de apărare antiaeriană ucrainean.

Totodată, președintele polonez Andrzej Duda a spus că întreaga responsabilitate pentru tragedia produsă în satul polonez Pșevoduv este pe seama Rusiei, care a început acest război împotriva Ucrainei, transmite bbc.com.   

Potrivit agenției ruse de stat, TASS, ministerul rus al apărării a catalogat drept o provocare afirmațiile apărute în presa poloneză și a oficialilor polonezi despre o presupusă cădere a unor rachete rusești. Ministerul a accentuat, că trupele rusești nu au țintit în apropiere de hotarul dintre Ucraina și Polonia, iar fragmentele apărute pe fotografii ce ar fi de la fața locului nu au nici o legătură cu mijloacele rusești de ofensivă. 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button