Politic

Cancelaria de Stat se restructurează

Reprezentanții Guvernului din raioanele Dubăsari și Criuleni nu vor rămâne fără lucru

Guvernul a aprobat astăzi hotărârea de a restructura Cancelaria de Stat pentru a transforma autoritatea centrală într-una mai puternică și care să răspundă cerințelor unui „Centru al Guvernului” în conformitate cu recomandările Uniunii Europene și Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Aceasta presupune formarea unei structuri organizaționale care ar asigura îndeplinirea spectrului larg de sarcini complexe și realizarea misiunii instituției stabilite de lege și bunele practici internaționale.

Noua structură a Cancelariei de Stat va cuprinde un efectiv limită de 210 unități, cu 13 unități mai multe decât structura actuală. Au fost create noi direcții de politici sectoriale în domeniul economic, social, justiție, afaceri interne și securitate, precum și direcția managementul funcției publice. De asemenea, Cancelaria de Stat va coordona politicile ce țin de cooperarea cu societatea civilă și drepturile omului. În același timp, domeniul ce ține de protecția socială a veteranilor a fost transferat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Printre obiectivele majore ale proiectului se evidențiază consolidarea procesului de planificare strategică, eficientizarea procesului de coordonare a politicilor publice sectoriale, consolidarea componentei managementul funcției publice, implementarea unui mecanism calitativ și operativ de comunicare în relațiile cu autoritatea legislativă, asigurarea transparenței și relaționării cu cetățenii, cooperarea cu societatea civilă, asigurarea conformității legislative, etc.

„Ținând cont de rolul și locul Cancelariei de Stat în sistemul administrației publice, este necesară consolidarea autorității pentru a fi posibilă realizarea eficientă a atribuțiilor și coordonarea activităților privind implementarea cerințelor de aderare la Uniunea Europeană”, a menționat Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button