Încă o jertfă a focului nesupravegheat

 În noaptea de  4 decembrie 2019 la ora 21:45 min, Postul Salvatori şi Pompieri Holercani a fost solicitat să intervină la lichidarea unui incendiu la o casă de locuit, în s.Holercani r. Dubăsari. Echipele de intervenţie au constatat că de flăcări era cuprinsă construcţia auxiliară şi că în interior se afla o persoană.

arti

Ulterior la faţa locului s-a stabilit că la doi metri de la uşa camerei de locuit, lângă cuptor, jos se află cadavrul cet. R. P., a.n.1941. Soţia acestuia, încercând să-l salveze, a primit arsuri de gradul II pe suprafaţa feţei și a fost transportată la spitalul din or Criuleni. Datorită intervenţiei prompte a pompierilor, de foc a fost salvată casa şi bunurile materiale din interior.

Serviciul Prevenţie al Secţiei Situaţii Excepţionale Dubăsari menționează că cercetând circumstanţele producerii incendiului, cauza probabilă de izbucnire a incendiului este ”neglijarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobei de încălzit”.   Din cauza nerespectării regulilor antiincendiare și-a pierdut anterior viața și un locuitor al s. Molovata-Nouă. Locuinţa respectivă  nu era dotată cu detector de fum, care ar fi putut semnala incendiul și contribui la salvarea persoanelor.

În Republica Moldova se desfăşoară campania de prevenire a incendiilor şi intoxicaţiilor în sectorul locativ cu sloganul “O CASĂ PROTEJATĂ – O VIAŢĂ SALVATĂ” având scopul de a dota casele de locuit cu detectoare de fum care pot preveni asemenea cazuri.

Secţia Situaţii Excepţionale Dubăsari îndeamnă populaţia să-şi doteze locuinţaele cu detectoare de fum, să fie mai prudenţi şi să respecte regulile şi normele de apărare împotriva incendiilor.

În caz de o situaţie de urgenţă, apelaţi de urgență la numărul unic 112 .

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *