CriuleniEst-CurierSportiv

A demarat Campionatul raional de fotbal

 După cum ne-a informat Vasile Dabija, secretarul ARF Criuleni, nouă echipe de fotbal din localitățile raionului au confirmat participarea la competițiile Campionatului raional de fotbal și pentru Cupa ARF Criuleni din acest sezon: «Nistru» Boșcana, FC Slobozia-Dușca, FC Onițcani, «Minerul» Mașcăuți, «Real-Succes» Hârtopul Mare, «Atletic» Bălăbănești, «Speranța» Cimișeni, «Tiras» Criuleni și «Olimpic» Pașcani.

Primele meciuri au fost disputate pe stadioanele din localitățile Cimișeni, Mașcăuți și Slobozia-Dușca. Meciul între formațiile FC “Onițcani” și «Tiras», Criuleni nu s-a jucat. Fotbaliștii din centrul raional au refuzat să dispute partida, motivând că terenul de fotbal din Onițcani nu a fost bine marcat. Comisia de competiții și disciplină a Asociției de Fotbal (ARF) Criuleni urmează să studieze motivul de refuz a echipei «Tiras».

DSC_0951
Un moment de joc la poarta echipei «Real-Succes».

Duminica trecută, 14 mai, pe stadionul din Cimișeni a avut loc meciul de fotbal între echipa locală și cea din Bălăbănești, arbitrat de Eudochim Tataru, Viorel Țurcan și Vlad Marin.

Din primele minute, fotbaliștii din Cimișeni au pornit unul după altul atacurile spre poarta adversarilor. Pe terenul îmburuienit era greu de jucat și fotbaliștii se enervau. Peste câteva minute de necaz unul din apărătorii echipei «Speranța» comite fault. Urmează un șut puternic de la distanță a fotbalistului cu numărul 13, Vadim Cazac, și balonul nimerește în plasa porții – 1:0.

În repriza a doua fotbaliștii din Cimișeni au încercat să bată și ei un gol, însă tehnica de joc lăsa mult de dorit și în 45 de minute a reprizei  scorul nu a fost schimbat.

În aceiaș zi, la Slobozia-Dușca, s-a disputat meciul între echipa locală și «Real-Succes», Hârtopul Mare. Aici terenul de fotbal arăta mai bine decât terenul de la Cimișeni. Și spectatori s-au adunat mai mulți (circa 150) decât la Cimișeni, semn că în Slobozia-Dușca fotbalul este preferat de localnici.

DSC_0935
Formația de fotbal FC Slobozia-Dușca.

La semnalul arbitrului de centru, Vlad Marin, fotbaliștii din Slobozia-Dușca pornesc un atac furtunos pe aripa dreaptă a terenului de fotbal. Urmează un șut puternic a atacantului Sergiu Mereuță şi balonul ajunge în poartă – 1:0. Peste puțin timp Ianoș Raiu mai bate un gol – 2:0.  Fotbaliștii din Hârtopul Mare nu se lasă. Într-un atac, gazdele comit o greșală în careul porții. Penalty! Dumitru Lucanciuc trimite balonul în poartă – 1:2.

În repriza a doua jucătorul cu numărul 11, Dumitru Duda,  mai bate un gol în poarta adversarilor și scorul devine 3:1. Echipa FC Slobozia-Dușca face unele schimbări de jucători. În locul lui Sergiu Mereuță pe teren apare Sandu Ogor, un fotbalist înalt de aproape 2 metri. La un moment de joc fotbalistul cu №10 pe maiou al echipei FC Slobozia-Dușca a început să se ciondănească cu fotbalistul cu №18 pe maiou al formației «Real-Succes», Hârtopul Mare. Arbitrul Vlad Marin îi avertizează pe ambii cu cartele galbene!

DSC_0931
Echipa de fotbal «Real-Succes», Hârtopul Mare.

Tot duminica trecută, la Mașcauți s-a disputat meciul etapei I între echipa locală «Minerul» și formația «Olimpic», Pașcani, care s-a încheiat cu scorul de 3:1 pentru gazde. Echipa «Nistru», Boșcana în etapa I a fost liberă.

Meciurile etapei II se vor disputa duminică, 21 mai, curent.

V. TURTA

Foto de autor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button