Sportiv

Cererile pentru Open Fun Football Schools Moldova pot fi depuse până la 22 mai

 

Federația Moldovenească de Fotbal și organizația neguvernamentală Cross Cultures Project Association (CCPA) au reconfirmat angajamentul lor comun pentru asigurarea continuității acestuia.  În acest scop Federația Moldovenească de Fotbal va primi sprijin din partea Guvernului Suediei pentru a promova coexistența pașnică, incluziunea socială, egalitatea de gen, protecția copilului, buna guvernare, valorile democratice și drepturile omului.

Proiectul internațional Open Fun Football Schools se adresează fetelor și băieților cu vârste între 6 și 11 ani, promovând jocurile vesele și conceptul pedagogic „Fun – Football – Concept”. Acest proiect umanitar susține democrația, pacea, stabilitatea, coeziunea socială și prietenia prin fotbal. De asemenea, promovează principiile fundamentale ale „sportului pentru toți”, fiind deschis tuturor, indiferent de vârstă, abilități, etnie, naționalitate, religie, sex, orientare sexuală sau alte trăsături personale.

Împreună cu FMF, CCPA și AJPP, proiectul explorează un model de colaborare interdisciplinar numit CSP (Cross-sector Social Prevention). Acesta implică cooperarea între sectorul educațional, sportiv, autoritățile sociale, poliție și organizațiile societății civile pentru a preveni comportamentul infracțional la diferite etape.

În 2010, proiectul „Open Fun Football Schools” din Moldova a fost recunoscut de către Comitetul Executiv al UEFA drept „Cel mai bun proiect din Europa în fotbalul de masă”. Programul special Sport + Școală + Poliție, parte a proiectului, este implementat în Moldova din 2015 și oferă măsuri eficiente de prevenire a criminalității printr-o rețea intersectorială.

Începând cu 2019, unul dintre obiectivele importante ale proiectului este consolidarea eforturilor pentru protecția drepturilor copilului și prevenirea tuturor formelor de violență, neglijență, exploatare și trafic de copii. Proiectul include conceptul de „lider social” din 2021, implicând asistenți sociali comunitari pentru a facilita participarea copiilor aflați în dificultate.

De la lansarea sa în 2006, proiectul a adunat peste 100.000 de copii, 2.700 de antrenori și 2.500 de tineri voluntari din toate regiunile țării, promovând pacea, incluziunea socială și egalitatea de gen. Proiectul este implementat de CCPA din Danemarca și FMF, susținut de Agenția Internațională Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA).

Cererile pentru participare în proiectul Open Fun Football Schools Moldova pot fi depuse până la data de 22 mai 2024.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button