Incidente

A pus nou-născutul în congelator

O tânără de 20 de ani s-a adresat în seara zilei de 23 ianuarie după ajutor medical, după ce ar fi născut la domiciliu.

Doctorilor le-au trezit suspiciuni faptul că, femeia s-a prezentat la instituția medicală fără copil, declarând că acesta s-ar fi născut mort și au alertat poliția.

Grupa operativă s-a deplasat la locul de trai al tinerei stabilind că, la 22 ianuarie, aceasta a născut un copil în condiții casnice. Femeia le-a spus și polițiștilor că la naștere, copilul nu prezenta semne de viață și a decis să-l pună în congelator, ca ulterior să-l înmormânteze.

În rezultatul examinării medico-legale, la domiciliu, urme de moarte violentă nu au fost depistate pe corpul copilului, acesta fiind îndreptat la Centrul de medicină legală, pentru efectuarea expertizei și stabilirea exactă a cauzei și momentului decesului.

Oamenii legii au aflat că tânăra a încercat să ascundă sarcina în localitatea de baștină, iar cu puțin timp înainte de naștere a închiriat un apartament în capitală.

A fost inițiat un proces penal, în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, comunică echipa.md

.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button