CriuleniSănătate

134 de angajaţi din sistemul medical, decoraţi post-mortem

O asistentă medicală de la Criuleni - în listă.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat un decret prin care a conferit post-mortem “Ordinul de Onoare” unui grup de 134 de lucrători medicali, care au decedat de pe urma complicaţiilor cauzate de Covid-19. 

Decretul de conferire a fost semnat în ajunul zilei profesionale a lucrătorilor din sistem: Ziua lucrătorului medical şi al farmacistului, marcată în a treia duminică a lunii iunie.

În listă se regăsesc medici, asistenți medicali, felceri, infirmieri, moașe, farmaciști, laboranți, profesori universitari și directori ai centrelor de sănătate, care au decedat în timpul pandemiei.

În listă se regăseşte şi numele Nadejdei Don, asistentă medicală superioară în maternitatea Spitalului raional Criuleni.

Nadejda Don

Pandemia de coronavirus răpit până în prezent viaţa a 6164 de persoane (3020 bărbaţi şi 3134 femei), din 255994 cazuri oficial confirmate (105989 bărbaţi şi 149841 femei).

Citeşte şi: https://estcurier.md/larisa-stahi-asistentii-medicali-merita-mai-mult-respect/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button