CriuleniEst-CurierPolitic

Ziua Victoriei și Ziua Europei, sărbătorite concomitent şi la Criuleni

Și în acest an, 9 Mai a adunat în centrul or. Criuleni adulţi și copii. Doar că de această dată cei prezenți la sărbătoare au comemorat Ziua Victoriei asupra fascizmului  și au sărbătorit  Ziua Europei. Deși opțiunile celor prezenți sunt vădit diferite, unii privind spre răsărit, alții – spre asfințit, mulțimea a ascultat cuminte și atent discursurile oficialilor.

IMG_5765

Dumitru Simon, primarul or. Criuleni, în cuvântul său de deschidere, a adus un omagiu celor căzuți pe câmpul de luptă și a mulțumit tuturor veteranilor rămași în viață – 13 la număr în raionul Criuleni, pentru sacrificiul făcut în numele păcii.

Veaceslav Burlac, proaspăt numit în funcția de președinte al raionului Criuleni, a venit și el cu un mesaj de felicitare în adresa veteranilor și tuturor celor, care trăiesc și iubesc Europa în centrul căreia trăim. Emoțiile, însă, i-au luat-o înainte, astfel că nu a mai prelungit discursul, încheind cu un “mulțumesc frumos” pentru toți participanții la eveniment.

Mesaje de felicitare în fața celor prezenți au rostit și Sergiu Tudorică, şeful Secţiei Administrativ-Militare a raionului, Ioan Țuțuianu, preot în parohia Criuleni, ultimul îndemnându-i pe mireni să accepte tot ce-i mai de valoare, fie că vine de la est, fie că vine de la vest, dar să nu uite să-și păstreze identitatea și să pledeze cu mândrie pro Moldova.

Cu prilejul celor două sărbători – Ziua Victoriei și Ziua Europei, artiștii Centrului de Cultură “G. Sârbu”, alături de elevii Şcolii Primare şi liceeni, au prezentat un program artistic, prin care au condamnat războiul, venerând pacea.

Text şi fotografii de Gh. Motricală 

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button