Ziua copiilor, în compania eroilor din poveşti

La 1 iunie, în satul Măgdăceşti, pe estrada de vară, au fost organizate distracţii cu muzică şi cu multe dulciuri, iar principalii protagonişti au fost copii. Concertul cu participarea personajelor hazlii Păcală şi Tândală, a dat start sărbătorii şi numeroaselor concursuri pentru cei mai mici locuitori ai satului. Copiii au fost şi spectatori, dar şi cei care au cântat, au dansat pe scenă, s-au distrat şi au primit cadouri şi aplauzele părinţilor.

2014-06-01 13.50.55

„Este distractiv aici, imi place atmosfera şi dulciurile”, a spus Dumitru, unul dintre participanţii la sărbătoare. “Această sărbătoare este deosebită pentru fiecare copil, multă veselie în jurul meu şi muzică bună, care mi-a întregit starea de bucurie, amintindu-mi de anii mei de copilărie”, a afirmat Cristian Baraghin, un locuitor al satului.

“Una dintre cele mai deosebite iubiri, este cea pentru copii noştri, astfel unul din cele mai importante lucruri pe care le putem dărui este dragostea noastră necondiţionată. Prin organizarea sărbătorii de azi, primăria satului Măgdăceşti a hotărât să marcheze această zi deosebită, cu multe cadouri şi dulciuri, pentru a provoca satisfacţie fiecărui dintre aceşti copii minunaţi”, a declarat Liuba Cojocaru, primarul satului Măgdăceşti.

Ziua s-a încheiat cu un concert susţinut de formaţia “Măgdăceşti”, care a marcat astfel 10 ani de activitate, iar toată lumea prezentă a avut prilejul să se unească într-o horă ca pe vremuri.

Ziua Copilului a fost instituită la Geneva în 1925, atunci când reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia privind protecţia drepturilor copilului.

 

Marcela Moga,

stagiară

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *