Zece candidați la șefia Centrului Național Anticorupție // Cine sunt aceștia

Sursa: www.anticoruptie.md

Zece candidați și-au depus deja dosarul la concursul organizat de Parlament pentru șefia Centrului Național Anticorupție (CNA). Printre pretendenții la fotoliul de director al CNA se numără foști angajați ai instituției, dar și persoane care au mai candidat anterior pentru șefia CNA, însă fără succes.

2151(810,455)

Lista nu a fost încă făcută publică, pentru că Parlamentul a decis prelungirea concursului până pe 19 iulie. Ziarul de Gardă a obținut însă numele celor zece persoane care pretind la șefia CNA:

  1. Cristina Țărnă, fost director adjunct al CNA
  2. Mihail Gofman, fost şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA
  3. Ruslan Flocea, secretar general al Aparatului Președintelui R. Moldova
  4. Vitalie Moisei, fost șef al Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupție al Ministerului de Interne
  5. Ilie Rotaru, avocat, a candidat anterior inclusiv pentru funcţia de preşedinte, cea de procuror general și de director al CNA
  6. Dorin Gorea, fost șef al Direcției municipale Chișinău a Serviciului de Informații și Securitate
  7. Oleg Crîșmaru, procuror în Procuratura raionului Basarabeasca
  8. Sava Maimescu, fost vicedirector al Departamentului Vamal, doctor în drept, conferenţiar universitar, a candidat anterior la șefia CNA
  9. Veaceslav Guțan, fost candidat la șefia CNA, conferențiar universitar în cadrul Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”
  10. Ruslan Vrabii

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a declarat anterior că prelungirea concursului este motivată de faptul că pe lângă CV și scrisorile de recomandare, dosarul candidaților trebuie să conțină și conceptul de managament și dezvoltare instituțională a Centrului Național Anticorupție, care necesită mai mult timp pentru elaborare.

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *