Est-CurierSocial

Votat de Parlament: cine poate beneficia de ajutor pe perioada rece a anului

Parlamentarii au susținut unanim, în prima lectură, majorarea multiplicatorului pentru venitul mediu lunar garantat, de la 2,2 la 2,6, aplicat pentru stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului.

Proiectul urmează să fie votat astăzi și în lectura a doua, deoarece toate fracțiunile din Parlament au fost de acord cu prevederile propuse de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Astfel, va fi majorat cu 478,4 lei venitul minim lunar garantat, de la 2631,2 lei până la 3109,6 lei, în baza căruia familiile defavorizate pot solicita ajutor pentru perioada rece a anului. Dacă va fi aprobat definitiv, numărul familiilor care urmează să beneficieze de acest ajutor ar putea ajunge la 214 mii de familii cu venituri mici.  Urmează ca deja Guvernul să decisă majorarea ajutorului lunar pentru perioada rece a anului de la 500 la 700 de lei. În total, din bugetul de stat, pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, va fi nevoie de 217 mln lei.

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button