Voluntarii au stabilit planul activităţilor

Grupuri de voluntari din Raionul Criuleni se vor implica în Săptămâna Naţională a Voluntariatului, care se va desfăşura în perioada 19-26 octombrie.

P1110820

La 13 octombrie, la Criuleni, reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale “Tinerii pentru dreptul la viaţă”, care este şi Secretariat al Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat (Coaliţia Voluntariat) au prezentat grupurilor de iniţiativă scopurile şi motivaţia de a organiza împreună cu organizaţiile membre şi partenere ale Coaliţiei Voluntariat, în perioada 19 – 26 Octombrie 2014, Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) 2014 “Hai în gaşca voluntarilor!”, ediția a VIII-a.

La şedinţa de organizare Ana-Maria Nistor, Coordonator Comunicare al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2014 a prezentat evenimentul, istoricul acestuia, a vorbit despre motivaţia tinerilor de a practica voluntariatul, iar coordonatorul raional al SNV, Victor Ciutac a prezentat acţiunile grupurilor de voluntari din raionul Criuleni care vor completa agenda republicană a Săptămânii Naţionale a Voluntarilor.

P1110822

Tinerii voluntari din Cruglic, Mălăieşti, Izbişte, Hârtopul Mic, Hârtopul Mare, prezenţi la şedinţa de coordonare, au spus că au planificat să se implice prin acţiuni de fundraising, de mediu, de ajutorare a bătrânilor singuratici sau familiilor nevoiaşe, muncă în folosul bibliotecilor publice, etc.

La 17 octombrie, în cadrul evenimentului “Ceaiul de la ora cinci”, organizatorii SNV vor face public calendarul acţiunilor de voluntariat, îl vor prezenta jurnaliştilor pentru a fi mediatizat.

S. Cernov

În imagini: sus – coordonatorii SNV; jos – voluntarii de la Mălăieşti şi Hârtopul Mic.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *