Social

VIDEO//Un prilej de socializare pentru persoanele cu probleme de vedere din 20 raioane

20 de echipe din 20 de raioane ale Republicii Moldova s-au întâlnit pe malul iazului din s. Corjova, Criuleni pentru a comunica, face schimb de experiență și proiecte pentru următorii ani. Toate acestea s-au întâmplat în cadrul Campionatului republican la pescuit sportiv între nevăzători și slabvăzători, organizat de AO ANM.

Ecaterina Novac, șefa Organizației teritoriale Criuleni, gazda evenimentului spunea că după restricțiile pandemice aceste întâlniri contribuie la fortificarea relațiilor interpersonale și cunoașterea meleagului. Felicitând participanții, Elena Frumosu, șefa secției raionale cultură și turism Criuleni remarca și importanța promovării locurilor cu atracție turistică, iar lacul de la Corjova fiind unul dintre ele.

Unul dintre participanți era bucuros că au avut posibilitatea să pescuiască fără a se deplasa de pe un mal pe altul și corturile au putut fi instalate în apropierea apei, dar la umbra copacilor. Deși peștii nu s-au grăbit să muște momeala, au dat de știre că, totuși, sunt în lac, rupând ustensilele de la sectoarele trei și cinci. Din acest motiv concursul a fost prelungit cu două ore. La ora bilanțului s-a constatat că cei 42 de participanți au pescuit 17 kg de pește.

Campionatul republican la pescuit sportiv între nevăzători și slabvăzători este la a opta ediție. Ștefan Oprea, vicepreședintele AO Asociației Nevăzătorilor din RM, remarca că concursul pescarilor a fost organizat la inițiativa dlui Nicolai Ciobanu și este inedit, căci nu era în alte țări, experiența moldovenilor fiind preluată ulterior de vecini. Campionatul e un prilej de a se reîntâlni pentru absolvenții școlilor speciale pentru slabvăzători care s-au stabilit în diferite localități.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button