DubăsariInterviuSănătate

(Video) Tamara Brașoveanu: ”Profesia de medic este una pentru oameni…”

Recent, Tamara Braşoveanu, medic de familie care are în custodia sa populaţia s. Oxentea, r. Dubăsari, a împlinit 70 de ani de la naştere. La sfârșit de aprilie, în cel de-a 43 an de carieră, o găsim la locul de muncă, preocupată de buna organizare a Zilei Donatorului, de biscuiţi și ceai pentru oamenii binevoitori care participă, de rândul de  oameni care așteaptă să intre, de vizita la domiciliu pe care urmează să o facă la o pacientă ţintuită la pat...

Pare să aibă dispoziţia bună, pe care o împarte cu pacienţii veniţi să-i consulte. “Jene, nu știu cum te simţi, dar ai analizele tare bune! Bravo!” – o încu- rajează pe o femeie cam de aceeași vârstă cu dânsa, care a venit la  consultaţie după un tratament finisat. Ziua bună continuă cu vizita unei mamici tinere cu o fetiţă dolofană în  braţe, care o anunţă că nu are copila nimic, doar că a făcut 7 luni și e regulă să fie văzută de medic. O transmite în custodia asistentei medicale și invită următorul din rând.
Când se face clar după ușă, găsește 15 min să-mi acorde un interviu.

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button