Viaţa înseamnă securitate prin informare

Recent, elevii din gimnaziul Hârtopul Mare, au participat la concursul republican al tinerilor agenţi de circulaţie rutieră cu genericul „Securitatea la trafic înseamnă viaţă”, care s-a desfăşurat în incinta gimnaziului „Grigore Vieru” din oraşul Orhei.

Echipa noastră, în număr de nouă elevi, cu denumirea „Semaforul” a fost frumos echipată, după toate cerinţele regulamentului în vigoare. În cadrul concursului au fost propuse următoarele probe: salutul, înviorarea, concursul bicicliştilor, acordarea primului ajutor medical, concursul căpitanilor, cunoaşterea regulilor de circulaţie, concursul gazetelor de perete şi prezentarea temei pentru acasă cu genericul „Atenţie la străzi aglomerate! Stimaţi şoferi, copiii au prioritate”.

hIRTOP

Noi, micii agenţi de circulaţie rutieră, am muncit mult şi ne-am pregătit minuţios pentru a participa şi a susţine cu succes toate aceste probe. Scopul acestui concurs a fost prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor, dar şi dezvoltarea abilităţilor în domeniul acordării primului ajutor medical. Astfel, membrii echipei Felicia Boaghe şi Maria Mocreac au acumulat maximum de puncte în cadrul acordării primului ajutor medical. Dumitru Ureche a susţinut cu succes cele şase probe din cadrul concursului bicicliştilor.

Mădălina Stăvilă şi Daniel Malai au prezentat gazeta de perete cu subiectul „Un an de zile am muncit, uite ce am reuşit”.

În cadrul concursului „Cunoaşterea regulilor de circulaţie”, membrii echipei noastre în frunte cu căpitanul Vitalie Bâtcă, au dat dovadă de cunoştinţe temeinice a regulilor de circulaţie şi au răspuns corect la toate cele zece întrebări, acumulând maximum de puncte. Echipa de la Hârtopul Mare a cules aplauzele juriului şi echipelor adversare pentru că am prezentat frumos tema pentru acasă.

Laurii pe care i-am adunat în urma acestei lupte au fost locul IV şi diploma de menţiune.

Această lecţie ne-a fost de folos şi de bun augur în însuşirea corectă a regulilor de circulaţie.

Chemăm toţi copiii să respecte normele rutiere în calitate de participant  la traficul rutier.

Daniel Malai şi Maria Mocreac, elevii în gimnaziul Hârtopul Mare

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *