Valul doi a venit „nedeclarat”, afirmă Ion Chicu

Luni, 15 iunie, când îşi reiau activitatea sectorul HoReCa şi Aeroportul Internaţional Chişinău, după şedinţa săptămânală a cu preşedintele ţării şi cu preşedintele Parlamentului, Ion Chicu a anunţat că valul doi al pandemiei a venit, deşi nedeclarat încă, ceea ce o demonstrează şi evoluţia cazurilor în lume şi în ţările vecine.

Cu referire la specialiştii epidemiologi, Ion Chicu a anunţat că se aşteaptă noi antireconduri săptămâna aceasta, şi chiar 500-600 sute de cazuri noi pe zi. De aceea, specialiştii în sănătate vor desfăşura alte 2000 de paturi în spitale şi la Centrul Covid de la MoldExpo. În pofida acestei evoluţii, potrivit Premeierului, nu mai este posibil să se mai aplice restricţii asemănătoare cu cele din perioada stării de urgenţă, întrucât există riscul să intrăm întro criză economică.

„Trebuie să ne adaptăm la rigori şi reguli sanitaro-epidemiologice. Se referă şi la sectorul care îşi reia astăzi activitatea – HoReCa. Dacă aceste rigori nu se vor respecta, vom sancţiona sau chiar închide acele unităţi care nu respectă”, – a adăugat Chicu.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *