CriuleniEst-CurierSănătate

Vaccinurile au redus simţitor rata infectării în Marea Britanie. Ţara renunţă gradual la restricţii

Centru de vaccinare. Fotografie de Andrew Testa pentru The New York Times

Pe data de 28 martie, 2021, Ministerul Sănătăţii Publice al Marii Britanii a raportat zero decese provocate de Covid-19 în Londra, în decurs de 28 de zile, anunţă BBC.com.

În ianuarie, capitala Regatului înregistra zilnic în jur de 200 de decese. În anul trecut, în primul val al epidemiei, Londra înregistra 12% din totalul pe ţară de decese cauzate de coronavirus.

Marea Britanie a început o amplă campanie de vaccinare anticovid în decembrie 2020. Potrivit guvernului de la Londra, pentru început ţara a folosit 800.000 de doze din vaccinul produs de BioNTech și Pfizer. Vaccinurile au fost administrate mai întâi persoanelor  trecute de 80 de ani și personalului medical. Prima persoană vaccinată în afara studiilor clinice a fost o bunică de 90 de ani, Margaret Keenan, într-un spital din Coventry. Vaccinarea nu este obligatorie.

În februarie 2021, guvernul britanic a schimbat tactica vaccinării şi a propus ca vaccinurile să fie administrate după vârstă, nu după profesie, scrie europalibera.org, citând acelaşi bbc.com.

Aşa, după ce au fost vaccinaţi cei mai în vârstă cetăţeni, le vine rândul următorilor, ale căror vârste încep cu 6, 5, 4, etc. Premierul Britaniei, Boris Jhonson,în vârstă de 56 de ani, a primit AstraZeneka, când i-a venit rândul. Tot el a anunţat că spre sfârşitul lunii iunie ţara sa va putea anula gradual toatre restricţiile şi reveni la viaţa normală. În februarie Marea Bitanie raporta 18 mln de cetăţeni vaccinaţi, şi o scădere a numărului infectărilor cu 70%.

La 20 martie, Marea Britanie anunţa că a administrat peste 26 de milioane de prime doze de vaccin anti-COVID19. Ţara din Europa cea mai afectată de pandemia de COVID-19 cu peste 126.000 de decese, Marea Britanie foloseşte vaccinurile Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca/Oxford. Ţara a aprobat şi vaccinul dezvoltat de Moderna, ce ar urma să fie disponibil în câteva săptămâni, potrivit ministrului britanic al sănătăţii.  

Info „E-C”

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button