Un destin legat de carte

23  aprilie…zi de primăvară cu mult soare și cu zarzării în floare…. Această zi e plină de miracolul cărții. Și ce-ar fi o carte fără bibliotecar? Dumnezeu tot s-a gândit și ne-a adus pe lume mulți-mulți bibliotecari. Printre ei e și dna Tamara (în fotografie), ex-bibliotecar la biblioteca publică din satul Cruglic.

Ani mulţi a ținut aprinsă candela asupra cărților din biblioteca publică. Chiar și după ieșirea la odihna binemeritată e oaspete des al bibliotecii Liceului Teoretic Cruglic. Vine să mai stea de vorbă cu sfetnicii sufletului ei: copiii și cărțile. Iar acești sfetnici au înconjurat-o cu căldură dăruindu-i cântece și poezii de voie bună.

IMG_1091

Membrii ansamblului ,,Mugurel”(conducător artistic Ecaterina Coica) au dăruit  bibliotecarelor  Pușca V., Sandulescu S., Grecu T. un buchet de melodii care se asociau foarte bine cu zâmbetele și privirile lor calde.

Facultatea sufletească a D-ei Tamara e mare. Ea include inteligență, înțelepciune, bunăvoința, dragoste pentru neam și grai. Anume prin căldura cuvântului, rostit cu multă patimă, apropie copilul, apropie omul.

Mii de cărți și mii de copii au trecut prin filiera sufletului D-ei. Iar la 23 aprilie a venit la noi ca oaspete de onoare. A venit să mai stea la sfat, să demonstreze (a câta oară ) mărinimia și marea dragoste pentru profesia de bibliotecar.

A primit D-na Tamara multe-multe  flori și multe-multe felicitări, iar eu public îi doresc:

“ În suflet doar stropi de fericire,

În faţa ochilor – doar cărți și copii frumoși,

Sănătate și iubire

Și mulți-mulți ani sănătoși.”

Corina Baluțel, elevă în cl. VIII-a, Liceul Teoretic Cruglic

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *