CriuleniSocial

Un deputat a fost sesizat de slobozieni în privința unei probleme (Video)

Un grup de slobozieni, unii dintre care locuiesc în imediata apropiere de tabăra privată ”Cristiano” și care se foloseau odată de așa numita baltă pentru a-și paște animalele, acum se plâng că nu o mai pot face, pentru că terenul respectiv se transformă într-o mlaștină. De vină ar fi faptul, că o parte din baltă a devenit proprietate privată, mai mulți ani în urmă, iar un canal de scurgere a apei adunate de la un izvor din partea de sus a satului și din ploi inundă drumul și grădinile oamenilor, situate în apropiere.

”Aceasta a fost balta satului, aici era un canal de scurgere care trecea pe sub drum. Apa adunată curgea pe acest canal și se ducea la vale, noi aveam imaș, acces la pădure, mai încolo era o scenă unde se organizau sărbători” – își amintește Tamara, o locuitoare.

O altă sloboziancă o susține: ”Acum nu mai avem unde ne paște animalele, mergem cu vitele prin grădinile oamenilor, iar din cauza că acest canal e astupat, de partea astălaltă a șoselei, drumul e inundat, la fel și grădinile, când plouă tare. Terenul are un stăpân, care a astupat canalul, și acesta aparține lui Oleg Vasilievici” (n.r. – Oleg Ogor).

Situația a fost sesizată în cadrul unei întâlniri a cetățenilor cu deputatul Victor Spînu și reprezentantul Guvernului în r. Criuleni, Simion Pădurean, care a avut loc săptămâna trecută în incinta primăriei localității. Cei doi oficiali au fost și la baltă, să se convingă singuri, că un lan cu porumb încă nerecoltat este inundat din canalul rămas fără de scurgere.

Oleg Ogor, proprietarul taberei și a terenului îngrădit, și vicepreședinte al raionului, solicitat de ”Est-Curier”, a confirmat că a astupat țeava de sub drum, blocând accesul apei din canal pe partea cealaltă a drumului, pentru că terenul îi aparține cu drept de proprietate și în așa fel și-a securizat-o.

”Terenul a fost procurat de alt cetățean, după care l-am procurat eu. Cel de peste drum, care e inundat, tot îmi aparține. Până la privatizare, în acel loc era o baltă, pe care oamenii aduceau gunoi. Problema apei apare în anii când plouă abundent” – a precizat Ogor. Dânsul crede că soluția ar fi la primărie, care ar trebui să organizeze adâncirea canalului rămas până la drum, ca să nu inunde drumul și celelalte grădini.

Primarul s. Slobozia-Dușca, Sergiu Istrati, a spus că terenul, fosta baltă, este privatizat de prin anii 2005-2006, că odată aceste tranzacții au fost în vizorul organelor anticorupție, dar că ulterior cei care au reclamat, și-au schimbat depozițiile și balta a rămas privată. Slobozienii nu s-au mai plâns până acum niciodată pe problemele cauzate de canal, inundații, etc, afirmă primarul. Cât privește soluția, ”o așteptăm de la deputat”, a mai adăugat dumnealui.

Deputatul Victor Spînu a răspuns solicitării Est-Curier, precizând că se mai documentează și va reveni cu o opinie când va avea mai multe informații, dar deocamdată a consultat problema cu colegii din Parlament, care dețin competențe în probleme de mediu și fac parte din comisia parlamentară din domeniu.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button