Un cocoș, un iepuraș și un berbecuț viu pentru cei mai buni atleți din Hrușova

Pe 28 august, de Adormirea Maicii Domnului, locuitorii comunei Hrușova au sărbătorit Hramul satului. Cu această ocazie diriguitorii locali au organizat competiții sportive la care au avut posibilitatea să participe toți doritorii – de la mic la mare.

DSC_0771

Profesorii Liceului Teoretic «Nicolae Bălcescu» Mihai și Veronica Repede, care au fost și arbitri, invitau copiii să se înscrie pentru a concura la competițiile de joc de dame, sărituri cu coarda, aruncarea greutăţii de 500 gr, ciclism, alergări la distanța de 60 și 100 m.

La dame cei mai buni au fost Maria Munteanu, Cristin Bârea, Maxim Stăvila și Constantin Strugurean. La sărituri cu coarda a învins eleva clasei a 7-a Doina Doziga, care a sărit de 140 ori. Pe locul II s-a clasat elevul clasei a 7-a Cristin Bîscă – 110 sărituri și pe locul III a urcat elevul clasei a X-a Serafim Verdeș – 81 sărituri.

La aruncarea greutății de 500 gr cel mai bun a fost Vlad Sandu, urmat de Ruslan Bacal și Mihai Bounegru. La ridicarea greutății de 16 kg cel mai voinic a fost acelaș Vlad Sandu, pe locul II s-a plasat Ștefan Barbăneagră și pe locul III Victor Sandu. La competițiile de ciclism, distanța 500 m primul la finiș a ajuns Augustin Toderașcu, al doilea – Dan Cotovici și al treilea – Cătălin Condur. La alergări distanța 60 m cel mai iute a fost Maxim Orlov. Pe locul II – Marin Șendrea și pe locul III – Dumitru Samson. Distanța de 100 m cel mai repede a trecut-o Vlad Sandu, urmat de Ruslan Bacală și Ștefan Barbăneagră.

Cu mare atenție au fost urmărite de săteni competițiile la trânta națională. Frații Cristian, Constantin și Dumitru Strugurean au concurat și pentru cocoșul viu, și pentru iepurașul viu, și pentru berbecuțul viu. Cocoșul viu a fost câștigat de Constantin Țanga, iar iepurașul viu l-a cucerut elevul clasei a VI Daniel Catan.

DSC_0762

Mai mult de o jumătate de oră au luptat pentru berbecuțul viu atleții Vlad Sandu și Dumitru Strugurean. Ambii erau puternici și nu se lăsau bătuți. Arbitrul pe saltea Gheorghe Barbăneagră decide de a-i decora pe ambii liptători. Trofeul viu a fost ridicat pe umerii ambilor atleți.

La finele sărbătorii sportive cei mai buni au fost decorați cu suvenire originale.

Sărbătoarea a finalizat cu tradiționala Hora a satului în care s-au încins toți, de la mic la mare. Primarul comunei Hrușova Parascovia Cotovici i-a felicitat pe săteni cu sărbătoarea creștinilor Adormirea Maicii Domnului, dorindu-le sănătate și bunăvoință în familii.

DSC_0755

 

Valeriu TURTA,

Foto de autor

 

Echipa debutantă bate campioana Moldovei

Echipa AFR Criuleni, debutanta Campionatului Moldovei la Fotbal Feminin, ediția 2015-2016, a obțint victoria în etapa I în fața campioanei sezonului trecut 2014-2015 FC „Noroc”, Nimoreni cu 2:1.

Meciul a avut loc pe 31 august la Nimoreni. Fetele, antrenate de exprementatul specialist în fotbalul feminin Eugen Pusicov, nu s-au înfricoșat de echipa locală, în componența căreia joacă fotbaliste din selecționata feminină a Moldovei. La o fază de atac, Tatiana Gergeleji, atacanta echipei AFR Criuleni, trimite balonul în poarta adversarelor – 1:0.

În repriza a doua gazdele masiv atacă și la un moment reușesc să egaleze cu scorul – 1:1. Antrenorul echipei din Criuleni face unele scimbări, trimite în teren fotbaliste din rezervă. În minutul 90 atacanta Iulia Baltaga bate golul victoriei. Așadar, obținând victoria în deplasare cu 2:1, echipa debutantă AFR Criuleni a apărat cu cinste culorile  raionului Criuleni.

V. TURTA  

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *