Un centru de sănătate modern pentru locuitorii din Măgdăcești

În ziua de 4 august, curent, locuitorii din satul Măgdăcești au asistat la festivitatea de deschidere a noului Centru de sănătate.

În calitate de oaspeți de onoare la eveniment au participat oficialități de rang republican și raional. În luarea sa de cuvânt, Liuba Cojocaru, primarul de Măgdăceşti, și-a exprimat direct bucuria și a mulțumit tuturor celora, care au contribuit la edificarea acestui centru de sănătate modern pentru care Ministerul Sănătății al Republicii Moldova a cheltuit mai mult de trei mln. de lei acordați de Banca Mondială  în cadrul  acțiunii lansate în 2011 pentru  dezvoltarea asistenţei în medicina primară.

magdacesti

Sfinţirea localului CS Măgdăceşti

Deschiderea oficială prin tăierea panglicii a fost efectuată de  ministrul Sănătății Andrei Usatîi și prima asistentă medicală  din Măgdăcești, Vera Ababii.

Localnicii spun că este un proiect foarte bun şi va aduce doar beneficii pentru cei circa 10 mii de locuitori din Măgdăcești, Porumbeni, Pașcani, Drăsliceni, Ratuș și Lohănești.  Vor putea activa în condiții ce se apropie de standardele europene și cei 30 lucrători medicali, care stau la straja sănătății sătenilor.

 Galina Efros, stagiară

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *