Comparativ cu scrutinele precedente mai multă lume a ieșit la votare.
Către ora 20.54 peste 54 % dintre alegătorii din RM și-au exercitat dreptul la alegerea Președintelui țării
La ultimele două scrutine numărul votanților către ora 20.30 era mai mic
În cursul celui de-al doilea tur al prezidențialelor, din 3 noiembrie, au fost înregistrate șase alerte false cu bombă la secții de votare de peste hotare: două în România (Brașov și București), două în Germania (Frankfurt și Kaiserslautern) și două în Marea Britanie (Northampton și Liverpool).
Alerte cu bombă false au fost înregistrate și la două secții de votare din Varnița, dedicate alegătorilor din regiunea transnistreană.
A fost înregistrat un apel privind minarea podului Rîbnița-Rezina.
Misiunea Promo-LEX de observare a scrutinului a confirmat 222 incidente electorale din 917 raportate.
Cel mai frecvent tip de încălcare a fost legat de secretul votului, cu 81 de cazuri în care alegătorii au fost surprinși fotografiind buletinul de vot sau expunându-l în mod vizibil, contrar legislației care reglementează confidențialitatea votului.
Pe locul doi sunt 33 de cazuri de deficiențe raportate în funcționarea sistemului informatic electoral (SIAS Alegeri), care au generat probleme de conectivitate și întârzieri în procesul de înscriere a alegătorilor. Deficiențe în listele electorale au fost semnalate în 16 cazuri.
S-au înregistrat și zece incidente în care filmarea operațiunilor electorale a fost întreruptă, ceea ce a stârnit suspiciuni privind transparența procesului electoral. Șase cazuri au fost legate de urne de vot sigilate necorespunzător.