Turismul – accesibil şi oamenilor cu vederea afectată

În perioada 28 – 31 iulie, 2015, Asociaţia Obştească „Asociaţia Nevăzătorilor din Moldova” a desfăşurat Campionatul republican la turism şi orientare în spaţiul înconjurător între nevăzători şi slabvăzători.

SAM_0775

Campionatul s-a desfăşurat la ocolul silvic Pârliţa, sectorul Corneşti, raionul Ungheni, cu scopul de a dezvolta şi propaga turismul între nevăzători şi slabvăzători ca mijloc de răgaz activ şi sport, perfecţionarea măiestriei turistice sportive, identificarea echipelor turistice de performanţă, schimb de experienţă, orientarea în spaţiul înconjurător, reabilitarea şi adaptarea persoanelor cu deficienţe de vedere în societate.

SAM_0785

La campionat au participat 17 echipe din 15 raioane, mun. Chişinău şi Bălţi, iar în programul de competiţii au fost incluse probe, precum tehnica turistică a pietonilor, orientarea şi mobilitatea în spaţiu, orientarea sportivă pe traseul turistic, ţintaşul iscusit, tabăra în condiţii de campanie, concursul la legat noduri, concursul bucătarilor şi alte probe captivante.

Echipele care au ocupat primele trei locuri au fost menţionate cu diplome şi premii băneşti.

Echipa Organizaţiei teritoriale Criuleni a Asociaţiei Nevăzătorilor a participat pentru prima dată la campionat, datorită susţinerii mai multor agenţi economici şi asociaţii obşteşti din Criuleni, fapt pentru care le mulţumim din suflet. Fiţi siguri, că ajutorul Dumneavoastră a contribuit la propagarea turismului între nevăzători şi slab văzători. Vă îndemn şi pe viitor să vă implicaţi în viaţa persoanelor cu dizabilităţi pentru a schimba lucrurile spre bine şi a le reda speranţa unei vieţi cu soare şi fără dureri.

Victor Sclifos, preşedintele OT Criuleni a Asociaţiei Nevăzătorilor din Moldova

 Imagini: criulenenii participanţi la campionat

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *