(VIDEO) Triplă sărbătoare la Școala de Arte Criuleni

După ce au petrecut vechiul an și l-au întâlnit pe cel nou cu urări de sănătate și voie bună, elevii Şcolii de Arte din Criuleni, alături de pedagogi şi părinţi, s-au adunat vinerea trecută în jurul unei sărbători de zile mari.

P1120529

Şi pentru că Ziua Culturii coincide cu ziua de naştere a Luceafărului poeziei  româneşti – Mihai Eminescu, au decis să aducă un omagiu marelui poet, recitând, cântând, şoptind versuri din nemuritoarea-i operă.

“La steaua care-a răsărit”, “Vezi rândunelele se duc”, “Pe lângă plopii fără soţ”…sunt doar câteva dintre versurile de dragoste aduse în scenă de discipolii profesorului Petru Mândru. Picii clasei teatrale, conducător Natalia Dumitraşco, au îngânat în unison poezia “Ce te legeni, codrule”, cunoscută de fiecare dintre ei încă de la grădiniţă, învăţată odată cu pronunţarea primelor cuvinte. Un fragment din nemuritorul poem “Luceafărul” a fost declamat de Mădălina Cazacu, iar tinerii pianişti Alina Moscalenco şi Stanislav Străstari au întregit atmosfera de sărbătoare cu frumoasele piese, inspirate din creaţia geniului poeziei româneşti.

În continuare scena a fost ocupată de absolvenţii clasei de teatru, care au prezentat povestea “Ridichea Fermecată” într-o variantă modernă, după care publicul spectator, dacă tot se mai găsea pe unda sărbătorilor de an nou, stil vechi, a fost invitat să asiste la un maraton al cetelor de colindători şi urători.

În final, pentru merite deosebite, înregistrate pe parcursul anilor de studii, de către administraţia şcolii au fost premiate cu diploma specială Anastasia Pleşca, Alina Moscalenco şi Maria Şerbu.

Info “E.C.”

 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *