Trei copii şi-au pierdut viaţa într-un incendiu

În ziua de 8 ianuarie, 2015, trei copii şi-au pierdut viaţa într-un incendiu izbucnit într-o casă din localitatea Drăsliceni, raionul Criuleni.

Serviciul 901 a fost solicitat la ora 23.13 pentru a interveni la lichidarea incendiului. La fața locului pompierii au stabilit că arde lenjeria de pat dintr-o odaie, în apropierea sobei. Conform informaţiilor prealabile trei copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon în urma arderii. Fetiţele în vârstă de 4 ani, 2 ani şi 1 an nu au supravieţuit fiind depistate de părinţi până la solicitarea echipei de intervenţie. Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate 2 autospeciale.

O versiune preliminară înaintată de specialişti în cazul incendiului este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobei de încălzit. Pompierii atenţionează părinţii să nu lase copii nesupravegheaţi în case cu focul aprins în sobă. De la începutul anului 2015 în raionul Criuleni au avut loc 2  incendii.

Pentru a evita cazurile de incendii în perioada rece a anului este necesar de respectat următoarele reguli:

– nu lăsaţi fără supraveghere focul în sobe, aragazul aprins, instalaţii de uz casnic conectate la reţeaua electrică. Nu închideţi coşul de evacuare a fumului până la arderea completă a combustibilului din sobe pentru a evita asfixierea cu monoxid de carbon;

– nu înfierbântaţi prea tare sobele, cuptoarele, şi nu puneţi în apropierea lor mobilă, haine, aşternuturi;

– nu permiteţi jocul copiilor cu focul, nu-i lăsaţi fără supraveghere;

– verificați permanent starea sobelor şi coşurilor de evacuare a fumului, înlăturați la timp deficienţele depistate.

Numai respectând aceste reguli de apărare împotriva incendiilor putem evita producerea incendiilor, intoxicarea şi decesul cetăţenilor, precum şi distrugerea bunurilor materiale.

Elena Iațco, locotenent al serviciului salvare, inspector SAÎI al SSE Criuleni        

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *