CriuleniEconomic

„Toamna de Aur” – programul evenimentului. Concursul vinurilor şi colacilor vor fi jurizate joi şi vineri

Autorităţile raionale anunţă, că cele două concursuri tradiţionale de toamnă, în r. Criuleni,  ”Cel mai bun vin de casă – 2021” și concursul „Colacul” vor fi jurizate joi, 21 octombrie, ora 10.00 și, respectiv, vineri, 22 octombrie, ora 10.00 în incinta Consiliului raional. 

Acestea fac parte din programul sărbătorii „Toamna de Aur”, pe care Consiliul raional Criuleni o va desfăşura sâmbătă, 23 octombrie, pe piaţa Şteffan-cel-Mare din or. Criuleni.

Până atunci, doritorii să participe pot prezenta mostrele de vin de casă, alb sau roşu, din roada anului curent, şi colacii dospiţi şi copţi în condiţii casnice, la Direcţia agricultură, relaţii funciare şi cadastru.

Organizatorii anunţă că darurile pregătite pentru participipanţii câştigători deja sunt procurate.

Potrivit lui Vitalie Onişciuc, şeful ditecţiei, câştigătorii vor vi răsplătiţi cu butoaie, în cazul desemnaţilor pentru    pentru cel mai bun vin, şi cuptoare electrice, pentru primele trei locuri oferite pentru cei mai reuşiţi colaci.

În acest an nu vor fi organizate expoziţiile primăriilor, din cauza restricţiilor dictate de Covid-19, precizează V. Onişciuc.

Programul evenimentului este următorul:

07:00- 10:00 –    Desfășurarea târgului cu produse agroalimentare
09:00-10:00    –  Târgul meșterilor populari
10:00-10:30    –  Inaugurarea oficială a sărbătorii
10:30 -11:00   –  Premierea celor mai buni angajaţi din sectorul agricol
11.00 – 11.30  –  Decernarea diplomelor învingătorilor concursurilor declarate:
                        –   Cel mai bun Vin;
                        –   Colacul anului 2021.
11.30 – 15.00 –  Program artistic cu genericul ”Toamna de aur”

În contextul Hotărârii nr. 62 a CNESP din 22 septembrie, 2021, în localităţile care au declarat cod portocaliu de alertă Covid-19, care este atribuit şi raionului Criuleni începând de luni, 18 octombrie, se impun următoarele reguli, la organizarea evenimentelor:  c) evenimentele în aer liber, precum spectacole, concerte, festivaluri etc. se organizează cu cel mult 1 000 de spectatori, cu obligaţia ca toţi vizitatorii/clienţii să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19 prevazut la pct. 5 personalului desemnat de către administrator în acest sens.

Prin certificat Covid-19 se intelege oricare din urmatoarele documente:
a) certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital); dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel putin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
b) concluzia medicală care confirmă ca persoana a suportat COVID-19, în perioada cuprinsa între a 15-a zi şi a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezenţă a anticorpilor anti-COVID-19; actul confirmativ de prezenţă a anticorpilor anti-COVID-19 este valabil pe durata perioadei de 90 de zile de la data efectuării
investigatiei;
c) rezultatul unui test diagnostic la COVID-19 (test rapid de diagnostic AgSarsC-oV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înainte sau test PCR la COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte).

 

 

 

 

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button