„Tabăra bucuriei” a fost la Cruglic

 Pe parcursul a trei zile de cireșar, copiii din s. Cruglic au fost beneficiarii unui sejur în  „Tabăra bucuriei”, organizată de parohia locală.

Cei mici au avut un program divers, îmbinând utilul cu plăcutul, studiul cu distracția, rugăciunea cu jocul. Pe parcursul acestor trei zile, copiii veneau de dimineață la biserică pentru a participa la serviciul divin matinal, după care urmau prin rotație activitățile în atelierele de creație: lecții de pictură, confecționarea lucrărilor de artizanat, lecții practice la chitară și multe alte lucruri frumoase. Tradiționalul desert de înghețată a fost înlocuit cu  zmeură, pusă la dispoziție de un agricultor local.

Cruglic 1

Prânzul era servit în cantina socială a bisericii, iar în a doua jumătate a zilei se organizau jocuri și competiții sportive.

Voluntarii implicați în organizarea taberei au venit de la Chișinău și Iași, și foarte repede s-au împrietenit cu copiii.

Participanții și-au încercat forțele și spiritul de echipă în Jocurile Olimpice improvizate pe pajiștea din curtea bisericii. Jocul „Vânătoarea de comori” a încins spiritele copiilor, care s-au întrecut în ingeniozitate pentru a găsi drumul spre marele premiu.

Cruglic 2

Ideea organizării acestei tabere aparține parohului bisericii din Cruglic, preotul Nicolae Ciobanu, care întro discuție cu Octavian Moșin, responsabil de Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, au convenit că ar fi binevenită o astfel de activitate pentru copii:

„A fost peste așteptările noastre. La activitățile celor trei zile de tabără au participat peste 100 de copii din Cruglic și din Izbiște.La final copiii rugau să mai prelungim tabăra cu încă câteva zile, dar deja voluntarii trebuiau să meargă în alte localități. Cu siguranță, vor mai urma și alte ediții ale acestei tabere, poate chiar și anul acesta, cu ajutorul Domnului”, a declarat pentru ”Est-Curier”, Nicolae Ciobanu.

Cruglic 3

„Tabăra bucuriei” a fost organizată în parteneriat cu Mitropolia Moldovei, Sectorul Sinodal Activități cu Tinerii și Sectorul Sinodal Activități Culturale, Compania Art Atribut, compania Birolux-MT, Liceul Teoretic Cruglic, Școala de Arte Cruglic, Biblioteca sătească, Casa de Cultură Cruglic.

Printre voluntarii implicați în organizarea taberei și a activităților acesteia sunt tineri din România și Republica Moldova: Stefanov Anatolie, Cristian și Alexandra Zaharia, Alin Dezso, Flëștor Doinița, Lena Bocancea și voluntarii locali:  Tatiana Bocan și Valeria Mîrcă.

A. Rusu

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *