Ştiri din raionul Dubăsari

518 persoane s-au ales cu polițe medicale gratuite în raionul Dubăsari

Numărul solicitanților de polițe medicale din categoria pentru care calitatea de asigurat o are Guvernul Republicii Moldova e în continuă creștere în raionul Dubăsari. Numai pe parcursul anului 2015 de către comisia de resort, constituită în cadrul Consiliului raional în frunte cu  Maria Jimbei, tot ea și vicepreședinte al raionului pentru probleme sociale, a examinat 518 adresări ale cetățenilor R.M. domiciliați în localitățile din stânga Nistrului toate fiind acceptate, aproape dublu în comparație cu anul 2011. În aceași ordine de idei au fost examinate 185 de cereri ale locuitorilor din raionul Grigoriopol, 235 cereri ale locuitorilor satelor din subordinea administraţiei oraşului Dubăsari, inclusiv, ai oraşului Dubăsari, şi 98 cereri ale cetăţenilor domiciliaţi în localităţile raionului Dubăsari, Republica Moldova.

M. Doruș

 

 

Fără statut de șomeri

s560x316_someri_39920400

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Dubăsari, informează populația raionului, că începînd cu data de 4 ianuarie2016, toți cetățenii raionului Dubăsari, aflați în căutarea unui loc de muncă și care sunt proprietari de terenuri agricole, conform Art. 12 Codul Funciar, dar nu le utilizează și le-au transmis în arendă sau folosință, nu vor mai putea fi înregistrați în calitate de șomeri la Agenția OFM  Dubăsari.

Aceștia vor putea beneficia doar de consultații de informare și mediere în câmpul muncii.

 

 

Crimă odioasă la Mărcăuţi

Inculpatul s-ar putea alege cu detenţie pe viaţă.

În seara zilei de 5 februarie, 2015, un tânăr în vârstă de 25 de ani, locuitor al satului Mărcăuți, raionul Dubăsari, și-a omorât cu o diosebită cruzime propriul tată, aplicându-i multiple lovituri cu toporul. Tragedia s-a întâmplat în casa în care aceștia locuiau, iar primele investigații arată că inculpatul și victima se aflau în relații ostile, care ulterior au degenerat în bătaie, soldată cu decesul unei persoane.

Pentru crima săvârșită tânărul riscă o pedeapsă de la 15 la 20 ani sau chiar detenție pe viață.

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *