Spre cultură prin lectură

 Recent,la Liceul Teoretic Cruglic a avut loc o întâlnire cu scriitorul Aurelian  Silvestru. Elevii din ciclul gimnazial și liceal s-au bucurat de o adevărată sărbătoare.

spre cult.1

Recent, la Liceul Teoretic Cruglic a avut loc o întâlnire cu scriitorul Aurelian  Silvestru.  Directoarea liceului Nadejda Burciu, apreciind vizita și creația distinsului oaspete, a lansat discuția organizată de d-na Valentina Pușca, bibliotecara liceului, pe marginea cărții ”Pragul”.   Stănilă Mariana,Timon Iurie,Timon Emma, elevi a clasei a X-a, Baluțel Tatiana, Carauș Irina, Postica Adelina, Suvac  Lucia, eleve a clasei a XI-a și Stanilă Olga, Postolache Daniel, Sajin Elvis, elevi a clasei a XII-a, au captat atenția spectatorilor, trezindu-le interesul pentru creația silvestriană împărtășind ce i-a impresionat cel mai mult în lucrarea  respectivă, exemplificănd cu secvențe din carte. A urmat runda de întrebări și răspunsuri care a degajat atmosfera cu moment de meditație și zâmbete.

Programul, moderat de Postolache Daniel și Baluțel Ecaterina  a fost emoțional întregit de momentele muzicale pe versurile lui Aurelian Silvestru, interpretate de ansamblul ”Mugureii”, condus de d-na Ecaterina Coica. Acest ansamblu a reușit să sensibilizeze și să ridice în picioare spectatorii cu cântecele ”Planeta limbii române” și  ”Roagă-te la Domnul”.  Surpriză pentru domnul Silvestru au fost cântecele ”Școala mea” și ”Avem nevoie de părinți”, interpretate de eleva clasei a XI-a, Mantaluța Irina. Aceasta l-a surprins pe autor cu vocea ei deosebit de frumoasă.

La finele acestei  întrevederi de suflet cu cititorii crugliceni scriitorul Aurelian Silvestru a făcut o donație de carte pentru cititorii săi fideli. Dintre cele mai importante titluri care vor completa colecția bibliotecii liceale fac parte: ”Pragul”, ”Templul bunătății”,  ”Fărîme de suflet”, ”Și tu ești singur”, ”Surâsul zeilor”, ”Bibliografie”, ”Aforisme”, și altele. Romanul ”Și tu ești singur” este recomandat și în cadrul campaniei ”Copiii Moldovei citesc o carte”.

 Tatiana Baluțel, elevă în cl.XI-a, L.T.Cruglic

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *