CriuleniEst-CurierSănătate

Spitalul revine la o secţie pentru pacienţi infectaţi cu Covid, în loc de două

Începând cu data de 9 aprilie, numărul de internări în secția Covid-19 a instituției a început să scadă. Dacă la data de 8 aprilie au fost internați 10 pacienți, din ei 5 confirmaţi cu infecția Covid-19, în următoarele zile numărul internărilor a scăzut brusc până la 4 cazuri sau chiar 2 cazuri în 24 ore, ne-a informat Cristina Boclinca, medic epidemiolog în IMSP Spitalul raional Criuleni. Astfel, la 13 aprilie, au fost spitalizaţi doar 2 pacienți suspecți. Totodată crește numărul persoanelor care obţin test negativ. În medie, trei din 10 pacienţi suspecţi ajung să fie confirmaţi cu infecția Covid-19.

”Deja de 2 saptamâni nu mai internăm pacienţi din raza municipiului Chișinău, întrucât acolo la fel a scăzut numărul de pacienți infectaţi. Astfel secţiile pediatrie şi traumatologie revin la profilul lor obişnuit”, a adăugat Boclinca.

La finele lunii februarie, numărul de paturi în spitalul din Criuleni a fost extins, asigurându-se o creştere a posibilităţilor de spitalizare de la 50 la peste 100 de paturi. Pentru a face faţă valului, au fost transformate în secţie cu profil covid secţiile pediatrie şi traumatologie, bolnavii specifici acestora fiind direcţionaţi spre spitale de profil.

Cu referire la situaţia actuală, Aurica Roman, managera spitalului, a spus că la data de 14 aprilie, raportul externaţi/internaţi s-a inversat:

„Dacă înainte noi externam 5-6 şi internam 13-15, acum e invers: externăm zilnic de la 5 la 10 şi internăm 2-5. Dar vine Paştele, şi eu cred că ne putem aştepta la un nou val de îmbolnăviri”. 

S. Cernov

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button