Social

Sicriu din lână pentru Prințul Philip

Ducele de Edinburgh,, va fi înmormântat sâmbătă, 17 aprilie la Castelul Windsor, în vestul Londrei, în cadrul unei ceremonii la care vor participa doar 30 de persoane din cauza restricţiilor privind pandemia de COVID-19, scrie Agerpres.

Ducele de Edinburgh , care a  murit la 99 de ani în ziua de 9 aprilie 2021, va avea parte de o înmormântare ecologică, după cum chiar el și-a pregătit-o. Sicriul său va fi confecționat din lână, iar prințul consort va fi dus pe ultimul său drum cu o mașină electrică, un Land Rover, dezvăluie publicația Independent.

Și toate acestea în onoarea interesului pentru mediu manifestat de prințul Philip de-a lungul vieții sale.

Prințul Philip s-ar fi gândit la un sicriu … ecologic. Așa se face că Palatul Buckingham ia în considerare un sicriu din lână.

Sicriele din lână sunt realizate exclusiv din materiale biodegradabile, întăriturile fiind din carton reciclat. Interiorul e căptușit cu bumbac organic, iar marginile sunt finisate cu iută.

Totodată, mașina Land Rover care va transporta sicriul ducelui până la capelă este un vehicul electric hybrid, la a cărui proiectare a ajutat însuși Prințul Philip, în 2005.

Info.” E.C”

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button