ȘI-AU DESCOPERIT POTENȚIALUL

Există foarte multe opțiuni pentru o carieră de succes, dar cum să faci primii pași spre ea? Cum să te orientezi în tumultul ofertelor de pe piața muncii și să faci alegerea corectă, care să fie în armonie cu abilitățile, capacitățile și visele adolescentine?

La acestea şi încă multe alte întrebări au încercat să găsească răspuns elevi ai claselor a VIII-a de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” Dubăsari. participanţi la  Atelierul de lucru organizat la Centrul Republican pentru Copii și Tineret  “Artico”, orașul Chișinău.

Iosif Moldovanu, coordonatorul atelierului, a moderat ședintele într-o atmosferă binevoitoare și de colaborare. Copiii au fost surprinși de atitudinea de parteneriat și caracterul nonformal al activităților. De aceea discuțiile cu privire la calitățile unui cetățean al țării necesare pentru o profesie bine aleasă au fost deschise și sincere.

Acasă elevii s-au întors cu un set de materiale și cu intenția de a discuta în familie și a se orienta spre profesia dorită. 91% din ei și-au stabilit următorii pași spre carieră:

  1. Alegerea profesiei

2. Studiile post/liceale

3. Angajarea la muncă după specialitate.

În urma participării la Atelier s-a constatat că 58% dintre elevi consideră că au nevoie de studii pentru a progresa în viitor. 45% îşi doresc studii universitare, iar 25% intenţionează să urmeze studiile la un colegiu din ţară.  După două zile de training copiii au învățat să colaboreze cu semenii, să-și exprime liber gândurile, au conștientizat că sfaturile din familie sunt foarte importante.

Oxana Glod, dirigintă, LT “M. Eminescu”, or. Dubăsari. 

Imagine de autor.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *