Serviciu gratuit pe timp de pandemie, la Holercani

Conform procesului verbal Nr. 3 al şedinţei Comisiei Situaţii Excepţionale (C.S.E.)  Holercani începând cu data de 23 martie, 2020, în scopul neadmiterii răspândirii infecţiei cu COVID-19, a fost instituit serviciul de livrare la domiciliu a produselor alimentare, medicamentelor şi altor mărfuri de primă necesitate. Serviciul este organizat de către primăria s. Holercani în colaborare cu agenţii economici din teritoriu și este oferit gratis. Actualmente de el beneficiază persoanele izolate (aflate în carantină), vârstnicii trecuți de 60 de ani, mamele cu copii mici, persoanele social-vulnerabile, persoane cu boli cronice.

90819841_113847290257240_7213183495282098176_o

Contactat telefonic Tudor Tanasiev, primarul localităţii, împreună cu furnizorii de servicii, tocmai livrau beneficiarilor la domiciliu prânzul cald pentru această zi, destinat unui număr de 14 persoane, şi produse alimentare şi farmaceutice altor 7 persoane.

-  În caz de carantină totală a localităţii – spune Tudor Tanasiev –  administrația locală va extinde acest serviciu astfel încât de el să beneficieze cât mai multă lume. În acest sens am anunţat și un număr de telefon la care oamenii ne pot apela: 0248 – 53238. Comenzile vor fi primite conform regulamentului de funcţionare a serviciului de livrare la domiciliu a produselor alimentare, medicamentelor şi altor mărfuri vitale, emis de C.S.E. Holercani. Cheltuielile pentru luvrări și le asumă bugetul local.

În prima săptămână, de livrare de produse alimentare și medicamente s-au folosit 38 de familii. Primarul spune că serviicul este solicitat, oamenii au diferite nevoi. Spre exemplu, o persoană revenită de peste hotare, a solicitat să i se schimbe valută în lei, toată familia fiind în carantină.

Potrivit informației puse la dispoziție de Eugenia Ciutac, medic de familie la OFM Holercani, la ziua de 31 martie, curent, situația epidemiologică în localitate este  satisfăcătoare. Singurul suspect a fost testat negative la Covid-19,  fiind înregistrate câteva persoane cu viroze ușoare, 31 de persoane, sosite de peste hotare, se află sub supraveghere, iar altele 41 – în carantină.

Info “E.C.”

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *