CriuleniPolitic

Ședința de ieri a Consiliului Raional Criuleni a fost amânată

”Stimați consilieri, vă anunț că nu este cvorum, ședința se amână” – a încheiat secretara Consiliului Raional Criuleni, Diana Rusu, ziua de muncă de ieri, 14 noiembrie, 2022, după mai bine de o oră de așteptare ca să se adune măcar 17 consilieri pentru a începe lucrările.

Ședința a fost convocată la cererea unei părți din consilierii raionului. La ora 16.00, ora la care a fost fixată ședința, în sală era un singur consilier prezent, ceilalți (o parte din membrii fracțiunilor PSRM, PLDM, PAS și independenți) au tot intrat și ieșit, au dat telefoane colegilor ce lipseau și i-au tot chemat la ședință, dar nu au mai asigurat numărul necesar de oameni. 

La ședință, dl Nicolae Grati, consilier raional din partea PSRM, cel mai în vârstă consilier, numit președinte interimar al raionului prin decizia consilierilor din 14 octombrie 2022 (decizie a cărei legalitate a fost pusă la îndoială printr-o notificare a Cancelariei de Stat), urma să facă o declarație. Solicitat să precizeze pentru ”Est-Curier” ce declarație anume a vrut să lanseze, Nicolae Grati a spus că mai are la dispoziție o zi și va da un răspuns, ce anume nu s-a aflat la ședința care n-a avut loc.

I-am cerut și un comentariu referitor la faptul, că nici consilierii care au cerut convocarea ședinței nu s-au prezentat, până la urmă, la care Nicolae Grati a sugerat că lupta se dă pentru bani, de aceea nu există înțelegere: ”Nici n-am ce comenta! Nici acei 19 care m-au pus în funcție n-au venit! Bani să fie, că toți vor bani să împartă.”

La consultările publice, care au avut loc la 10 noiembrie, Nicolae Grati a spus că solicitări de alocare a banilor din partea primăriilor și instituțiilor publice din tot raionul ajung la suma de 37 mln de lei, bani care efectiv nu sunt în bugetul raionului. Suma disponibilă la moment, trecută și în proiectul de decizie care n-a avut șansa să fie discutat la cele două ședințe ratate, este de 5 mln 134 mii 496 lei. 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button