DubăsariPolitic

Şedinţa CR Dubăsari din 6 august a fost zădărnicită de lipsa mai multor consilieri şi un boicot declarat

Şedinţa Consiliului Raional Dubăsari, anunţată în sala casei de cultură din Coşniţa la ora 10.00, pe 6 august 2021, nu s-a desfăşurat, deşi a fost planificată din timp şi chiar au avut loc în ajun şedinţele comisiilor consultative şi au fost discutate proietele de decizie. 

O parte din consilieri au preferat să nu intre în sala de şedinţe...
Secretarul Consiliului, Maria Jîmbei, a stat neclintită la masa de pe scenă cca 40 de minute şi a aşteptat răbdător să intre consilierii în sală. Dumneaei a spus, solicitată de „Est-Curier”, că a sperat să se adune cvorum, chiar dacă fracţiunea Blocului ACUM a depus un demers în ajun prin care a anunţat că va boicota şedinţa. Din partea fracţiunii democraţilor a venit un singur consilier.
„Trei consilieri şi-au anunţat lipsa motivată, un consilier a spus că va veni mai târziu pentru că este într-un proces de judecată, iar cei prezenţi în sală şi afară nu sunt suficineţi pentru a forma o majoritate. Printre proiectele stringente se numără cel legat de modificările la proiectul privind reparaţia drumurilor, rectificarea bugetului, raportul IMSP CS Dubăsari pentru 2020 şi aprobarea sarcinilor prioritare pe anul curent, probleme de tineret, acorduri de colaborare cu ONG-uri în servicii sociale care trebuie susţinue, etc. De fapt, toate sunt stringente” – a conchis Maria Jîmbei.
Dumneaei a mai precizat că la comisiile consultative nu au participat consilierii care au anunţat lipsa motivată, iar comisia pe probleme sociale s-a întrunit, dar nu a fost deliberativă, la fel, din cauza lipsei câtorva consilieri.

În opinia lui Grigore Filipov, preşedintele r. Dubăsari, cele mai importante proiecte care aşteptau soluţionare în acea zi au fost alocarea banilor economisiţi în urma licitaţiei penru drumuri, suma fiind de aproximativ jumătate de milion, încorporarea, şi altele. Filipov urma să propună realocarea banilor economisiţi către accesul spre drumurile raionale din unele localităţi. Unul din ele ar fi accesul spre satul Molovata Veche, care ar fi mereu deteriorat de ploile mari, iar o altă parte din bani – pentru cositul acostamentelor, plombare şi alte necesităţi.

Petru Bondari, preşedintele fracţiunii Blocului ACUM în CR Dubăsari, a explicat că motivul boicotării şedinţei ar fi eschivarea preşedintelui Filipov de la executarea deciziilor Consiliului Raional şi, citat: „Nu are rost să ne ducem la şedinţe, dacă el face din capul lui. Fondul rutier a fost epuizat contrar deciziei consilierilor din februarie 2021, după bunul lui plac. Acum a încercat să remedieze situaţia, dar noi am spus că nu vom participa la ceea ce organizează dumnealui. N-a executat decizia consiliului raional cu privire la organigramă, avem întrebări cum a fost epuizat bugetului raional. În viitorul apropiat vom convoca o şedinţă pentru a-i cere demisia, pentru că şi-a depăşit atribuţiile şi va trebui să răspundă.” – a spus Bondari.

S. Cernov

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button